Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, consideră că USL a avut cea mai deşteaptă strategie pentru Sfântu Gheorghe.

Acesta a precizat că PNL împreună cu PSD au reuşit să scoată la vot mai mult de 3.700 de persoane, în timp ce, în urmă cu patru ani, Alianţa Românească ce cuprindea toate partidele româneşti, a reuşit să adune 2.400 de voturi.

În cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc ieri, Mădălin Guruianu a explicat faptul că era absolut imposibil ca în Sfântu Gheorghe să fi scos un scor mai bun împreună, decât separat: „Cred că în momentul de faţă s-a demonstrat din plin strategia că, depunându-şi candidaturi separate,  PNL şi PSD au putut atrage electorat şi dintr-o parte şi din cealaltă, în aşa fel încât românii să fie bine reprezentaţi în Consiliul Local Sfântu Gheorghe. Ţin să precizez faptul că noi nu am vorbit niciodată despre reprezentarea exclusivă a românilor, pentru că al doilea om de pe lista Consiliului Local este un etnic maghiar, şi ne bucurăm pentru asta”, a explicat Mădălin Guruianu.

Acesta consideră că, deşi a câştigat detaşat judeţele Covasna şi Harghita, UDMR a ieşit înfrânt din aceste alegeri: „Din punctul meu de vedere, cred că UDMR a ieşit înfrânt după aceste alegeri. Ei au câştigat detaşat în Covasna şi Harghita, şi pentru asta merită sincere felicitări (…) Însă, în restul teritoriului, cred că ei trebuie să-şi regândească cumva poziţia şi să se repoziţioneze pe scena politică, la nivel naţional”, a spus Mădălin Guruianu.

Postul de viceprimar, la mâna UDMR

În ceea ce priveşte viitoarea conducere ce se va instala la cârma municipiului Sfântu Gheorghe, liderul PNL a declarat că desemnarea de către Consiliul local a unui viceprimar român „ar fi un semn de deschidere către comunitatea românească, dar şi o cale de colaborare cu actuala guvernare”.

Acesta a precizat că decizia stă în mâna consilierior UDMR, Uniunea având majoritate în viitorul consiliu local.

Potrivit AGERPRES, Mădălin Guruianu a amintit că, uitându-ne în trecut, putem vedea că UDMR a avut viceprimar sau vicepreşedinte CJ în unele localităţi sau judeţe din ţară, în care comunitatea maghiară este minoritară, iar acest lucru s-a întâmplat nu pentru că partidele româneşti aflate la putere în acele zone ar fi avut neapărat nevoie de susţinerea politică a UDMR în consilii, ci pentru a oferi dovada bunei colaborări pe care şi-o doreau cu această minoritate.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail