Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe vor aloca în acest an 5 milioane de lei de la buget pentru finanţarea programelor de educaţie, asistenţă socială şi sănătate mentală, informează reprezentanţii Primăriei.

Potrivit acestora, programele vizează, printre altele, mărirea numărului de creşe, dezvoltarea unei reţele de asistenţi în sistemul educaţional şi social, organizarea de programe de screening şi prevenţie, precum şi promovarea unui stil de viaţă sănătos.

„Una dintre cele mai importante iniţiative este extinderea reţelei de creşe din Sfântu Gheorghe, Primăria alocând anul trecut doar pentru funcţionarea creşelor aproximativ 2 milioane de lei. Deoarece există în continuare o mare nevoie de îngrijire pre-grădiniţă în oraşul nostru, pentru perioada următoare, autorităţile locale au în plan extinderea reţelei de creşe prin construirea de creşe noi, dar şi dotarea cu mobilier şi materiale auxiliare pentru crearea unui mediu cât mai plăcut pentru copii”, se arată într-un comunicat de presă, postat luni pe pagina de internet a Primăriei.

Autorităţile locale şi-au propus, de asemenea, să sprijine înfiinţarea unei „Academii a părinţilor”, în cadrul căreia specialiştii vor susţine cursuri pe diferite teme, cum ar fi psihologia dezvoltării, dispozitive digitale sau caracteristicile vârstei adolescenţilor, să instituie burse pentru pedagogi şi să introducă o metodă de recompensare a tinerilor care se implică în diverse acţiuni în beneficiul comunităţii locale.

„Cei care participă la iniţiative şi vor face fapte bune sau vor ajuta alte persoane vor primi puncte drept recompensă, care apoi pot fi răscumpărate pentru excursii, tabere sau bilete la diferite facilităţi de agrement din oraş”, precizează reprezentanţii Primăriei.

Administraţia locală va susţine şi dezvoltarea programelor de educaţie alternativă, fiind planificată introducerea metodei de educaţie Montessori în grădiniţe, prin intermediul căreia se pune accent pe dezvoltarea inteligenţei emoţionale.

De asemenea, va fi sprijinită extinderea activităţii Centrului de excelenţă, înfiinţat în urmă cu trei ani de Primărie, unde învaţă peste 270 de copii superdotaţi, prin introducerea unui nou program, MindLab, pentru dezvoltarea inteligenţei cognitive a elevilor.

„Programele vor fi cuprinse în bugetul acestui an, un buget care va fi alcătuit sub genericul „Oraşul nostru, responsabilitatea noastră” (…) Lansarea majorităţii programelor depinde de evoluţia pandemiei, dar acestea sunt planificate să înceapă în cursul acestui an, Primăria alocând în total pentru acestea suma de aproape 5 milioane de lei”, menţionează sursa citată.

 

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail