Cotele apelor sunt în scădere pe raza judeţului Covasna, iar autorităţile au trecut la inventarierea şi remedierea pagubelor provocate de inundaţii.

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Covasna, Ioan Ilaş, a declarat că pârâul Cormoş, care depăşise cota de pericol în zona Tălişoara, s-a retras, iar cotele apelor din zona Întorsurii Buzăului sunt, de asemenea, în scădere.

„Vremea este foarte imprevizibilă, primim câte 5-6 atenţionări meteorologice pe zi. Să sperăm că nu vom mai avea probleme. Oricum, noi supraveghem cotele apelor şi suntem pregătiţi să intervenim dacă va mai fi nevoie”, a declarat ing. Ioan Ilaş.

Prefectul judeţului Covasna, Iulian Todor, a declarat, pentru AGERPRES, că pagubele produse luna aceasta de inundaţii sunt în curs de evaluare şi centralizare, urmând ca rapoartele să fie trimise vineri dimineaţă către Guvern.

„În prezent comisia se află pe teren la Sita Buzăului, unde ieri au fost probleme, au fost aluviuni, grohotiş, lemne din pădure aduse de pe versanţi pe carosabil în mai multe puncte (…) Sunt mai multe localităţi care au fost afectate luna aceasta de ploi şi inundaţii, opt localităţi, printre care Barcani, Dobârlău, Valea Mare, Reci, Boroşneu, Sita Buzăului şi din zona Baraolt (…) Sunt pagube atât pe domeniul public, cât şi privat, au fost afectate drumuri comunale, căi de acces, culturi agricole, apa a intrat şi în curţile oamenilor, în fântâni”, a declarat prefectul Iulian Todor.

În cursul după-amiezii de miercuri, circulaţia rutieră a fost întreruptă mai bine de o oră pe DN 10 Covasna-Buzău, în zona Sita Buzăului, din cauza aluviunilor care au ajuns pe carosabil.

Primarul localităţii Sita Buzăului, Nicolae Stoica, a declarat că în zonă a plouat torenţial timp de aproape o oră, iar drumul a fost colmatat în mai multe locuri, fiind necesară intervenţia utilajelor pentru înlăturarea aluviunilor.

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

Sursa foto: ISU Covasna

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail