Procesul de achiziţie pentru Studiul de fezabilitate a autostrăzii Braşov-Bacău este în faza finală, iar luna aceasta este posibil să se încheie contractul pentru realizarea acestuia, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, secretarul de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Mihail Veştea.
„Dacă vorbim de autostrada Braşov-Bacău, în momentul de faţă la nivelul Ministerului Transporturilor este în faza finală procesul de achiziţie pentru realizarea Studiului de fezabilitate, deci partea de proiectare. În luna aceasta se speră ca să se încheie contractul pentru partea de realizare a studiului de fezabilitate, ceea ce este un lucru foarte bun. Sigur că imediat după ce se va da câştigătorul, vor avea loc discuţii între Ministerul Transporturilor şi consiliile judeţene, autorităţile locale din cele trei judeţe, adică Braşov, Covasna şi Bacău, pentru a se stabili clar traseul cel mai bun, traseul cel mai optim şi, bineînţeles, şi o împărţire pe sectoare şi o prioritizare a executării lucrărilor”, a declarat Mihail Veştea.
Acesta a mai menţionat că, prin Compania Naţională de Investiţii, va fi realizată o rută ocolitoare pentru Valea Prahovei, pe ruta Câmpina-Valea Doftanei-Săcele.
„Am reuşit prin Compania Naţională de Investiţii să preluăm realizarea unui proiect important până la urmă şi pentru judeţul Braşov şi pentru judeţul Covasna, dar şi la nivel naţional, adică realizarea drumurilor judeţene care fac legătura între Câmpina – Valea Doftanei şi Săcele, lucrări care, odată finalizare, vor crea un drum, o ocolitoare pentru Valea Prahovei”, a mai spus Mihail Veştea, în cadrul unei conferinţe de presă.
La aceasta au mai luat parte preşedinţii consiliilor judeţene din Covasna şi Braşov, Tamas Sandor, respectiv Adrian Ioan Veştea, şi primarii municipiilor Braşov şi Sfântu Gheorghe, George Scripcaru şi Antal Arpad, tema fiind prezentarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii celor două judeţe, inclusiv a stadiului de realizare a viitorului aeroport civil de la Ghimbav.
Oana Mălina Negrea/ AGERPRES