În cadrul conferinţei de presă ce a avut loc miercuri, liderul PNL Covasna, Marius Obreja, s-a arătat nerăbdător să afle lista administraţiilor publice locale care vor primi sprijin din Fondul  de rezervă al Guvernului.

Liderul PNL Covasna, Marius Obreja, a declarat că aşteaptă cu interes să afle ce sume vor primi oraşele Întorsura Buzăului şi Baraolt, deoarece, potrivit acestuia, ambele oraşe îndeplinesc principiile de repartizare a sumelor.

„Aşteptăm cu interes să vedem ce sume primesc oraşele Întorsura Buzăului şi Baraolt, care ştim în ce situaţie sunt, cât de greu şi-au împărţit bugetele şi cât de păgubite au fost de mandatul PD-UDMR,  pentru că se clamează din partea primului-ministru faptul că nu se va ţine cont de culoarea politică. Rămâne să vedem ce se va întâmpla la primăriile din Baraolt şi din Întorsura Buzăului. Am cunoştinţă că acestea au solicitat bani de un număr de ori, de ordinul zecilor”, a spus Marius Obreja.

Guvernul a aprobat, la începutul săptămânii, o hotărâre privind alocarea de bani din Fondul de rezervă bugetară, către unele primării. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, principiile de repartizare a acestor bani sunt plata arieratelor şi cofinanţarea unor proiecte care sunt finanţate din fonduri nerambursabile. Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, alocările se vor efectua fără a se ţine cont de culoarea politică a primăriilor.

Astfel, primările vor primi din fondul de rezervă 648,233 de milioane lei. Săptămâna viitoare, în Monitorul Oficial va fi publicată o anexă la Hotărârea de Guvern cu toate autorităţile locale care vor beneficia de aceşti bani.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail