Prima zi a acestei săptămâni a fost ultima în care contribuabilii, persoane fizice sau juridice, au beneficiat de reducere de 10%, respectiv 5%, pentru plata integrală a impozitelor către bugetul  local, aferente acestui an.

Mare parte din locuitorii din Sfântu Gheorghe au ales să scape de grija plăţii impozitelor, în primele trei luni din acest an, rămânănd astfel şi cu ceva bani în buzunar. Viceprimarul municipiului, Balint Jozef, a declarat că rezultatele sunt foarte bune, având în vedere că suma care a intrat în bugetul local se apropie de 7 milioane lei, cu cel puţin 5% mai mare faţă de sumele încasate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Acesta a precizat că 63% dintre contribuabili şi-au plătit impozitele pentru clădirile şi terenurile intravilane, 70% pentru terenurile extravilane, iar 47%  pentru mijloacele auto deţinute în proprietate.

„Din cele observate de mine,  pot spune că a fost perioada cea mai „curgătoare” dintre toate pe care le-am văzut din această funcţie. În primul rând, mulţumim colectivităţii care lucrează acolo, şi totodată, plătitorilor de impozite, pentru disciplina de care au dat dovadă. Aceşti plătitori, care au venit în număr de peste 600, zilnic, s-au comportat foarte civilizat”, a declarat viceprimarul oraşului, Balint Jozsef.

(Ana Alina Costache)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail