Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe va găzdui luna aceasta un atelier Erasmus+, termenul limită pentru înscrierea participanților fiind 11 septembrie (a.c.).

Evenimentul este organizat în perioada 20-22 septembrie 2019 la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Sfântu Gheorghe. Este vorba despre Atelierul „ParteneriatE+”, domeniile Școlar, Tineret, Educația Adulților și Formare Profesională (VET).

Atelierul ParteneriatE+ face parte din oferta de formare a Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) pentru organizaţiile sau instituțiile eligibile și este susținut de membrii reţelei de formatori Erasmus+. Atelierul este dedicat dezvoltării de proiecte de parteneriat strategic în cadrul programului European pentru educaţie, formare profesională şi tineret Erasmus+, domeniile Școlar, Tineret, Educația Adulților și Formare Profesională (VET), se arată pe site-ul evenimentului.

Scopul atelierului este să ofere un cadru adecvat de interacțiune și sprijin personalizat în vederea finalizării etapei de proiectare și completării unui formular de candidatură pentru un proiect de parteneriat strategic în cadrul programului Erasmus+. În cadrul atelierului alternează etapele de lucru individual pe formularul de candidatură cu etapele de discuții de grup și clarificare a întrebărilor specifice ale participanților.

La finalul cursului participanții: vor avea un grad crescut de înțelegere a programului Erasmus+ și a acțiunii cheie 2 – parteneriate strategice pentru inovare și schimb de bune practici și a domeniilor vizate; vor avea capacități crescute de a completa corect și complet formularul de candidatură pentru proiecte de parteneriat strategic Erasmus+; vor avea o motivație crescută de a depune proiecte de parteneriat strategic Erasmus+, se mai arată pe site-ul evenimentului.

Cui i se adresează acest atelier?

Potrivit aceleiași surse, acest atelier se adresează managerilor sau personalului unor organizaţii sau instituţii eligibile care nu au mai coordonat proiecte de parteneriat strategic aprobate în România prin programul Erasmus+, domeniile Școlar, Tineret, Educația Adulților și Formare Profesională (VET).

„Atelierul ParteneriatE+ este pentru cei care: sunt interesați să depună candidaturi pentru proiecte de parteneriat strategic ERASMUS+ cu impact la nivel organizațional și comunitar; au identificat în organizație/instituție nevoi de dezvoltare a capacităţii instituţionale prin dezvoltarea personală şi profesională a personalului şi/sau dezvoltarea personală a tinerilor, beneficiari ai serviciilor oferite de organizație/instituție; au autoritatea și capacitatea de a valorifica în organizație/instituție competențele dobândite în cadrul atelierului prin finalizarea scrierii, depunerea unei candidaturi și implementarea unui proiect Erasmus+; pot să își asume participarea la toate cele 3 zile de atelier și sunt dispuși să completeze integral formularele de candidatură şi de evaluare acordând seriozitate și timp fiecărui câmp în parte.”- menționează sursa citată.

În cadrul atelierului se vor aborda următoarele teme: identificarea nevoilor instituționale și ale grupului țintă; arborele problemelor şi matricea logică a unui proiect; obiectivele unui proiect Erasmus+; activitățile unui proiect Erasmus+; rezultatele și impactul unui proiect Erasmus+; activitățile de învățare în cadrul unui proiect Erasmus+; produsele intelectuale în cadrul unui proiect Erasmus+; evenimentele de multiplicare din cadrul unui proiect Erasmus+: aspecte de management al proiectului

Atelierul durează 3 zile. Fiecare zi de atelier are 6 ore de lucru efectiv, împărțite în 4 sesiuni a câte 90 de minute.

Pentru atelier nu se percepe taxă de participare, iar costurile pentru serviciile de formare sunt acoperite de ANPCDEFP – Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, costurile pentru masă și eventualul transport sau cazare reprezentând cofinanțarea participantului.

Termenul limită pentru înscriere este 11 septembrie 2019.

Informații suplimentare, precum și detalii legate de înscrierea la atelier, condiții și criterii de selecție se găsesc la: https://www.erasmusplus.ro/evenimente-det/vrs/IDev/1509.

Ana Ciorici COSTACHE

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail