Au început înscrierile la Programul MOL de promovare a talentelor, ediția a 14-a, 2019, derulat de Fundația pentru Comunitate și de MOL România, 560.000 lei fiind alocați pentru tineri sportivi și artiști cu vârste între 8 și 18 ani. Un solicitant poate să obțină maxim 10.000 de lei pentru achiziționare de echipamente și materiale sau/și acoperirea cheltuielilor de deplasare, termenul de înscriere fiind 15 iunie 2019.

Programul este organizat anual de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de către compania MOL România.

„Prin acest program oferim sprijin financiar copiilor și tinerilor talentați în sport și artă, care au obținut rezultate foarte bune la concursuri naționale și internaționale în domeniul sportiv sau artistic și au nevoie de sprijin material pentru dezvoltarea și continuarea carierei. Un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru achiziționare de materiale, echipament sau pentru acoperirea cheltuielilor de transport în vederea participării la concursuri, cantonamente, festivaluri sau alte evenimente de profil.” – au transmis organizatorii.

La ediția din acest an pot participa: elevii născuți între 1 ianuarie 2001 și 31 decembrie 2011, sau orice echipă de sport sau ansamblu artistic, compus din elevi din categoria de vârstă sus menționată, care își desfășoară activitatea sportivă, respectiv cea artistică în România.

Începând de anul acesta, înscrierile se fac online, prin crearea unui cont personal pe pagina Fundației Pentru Comunitate, au anunțat, ieri, organizatorii. Potrivit acestora, termenul de înscriere este 15 iunie, ora 24.00.

Se acordă sponsorizări pentru sport și artă (toate domeniile)

Volumul total al sponsorizărilor este de 560.000 lei, din care 220.000 lei pentru domeniul sporturilor, 200.000 lei pentru domeniul artelor și 140.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani. Doar solicitările complete vor ajunge în fața juriului, nu se acordă posibilitatea completării ulterioare a dosarului de solicitare, au menționat organizatorii.

Un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru: A. Achiziționare de materiale, echipament, instrumente sau alte produse necesare pregătirii solicitantului în vederea obținerii de performanțe în domeniul sportiv sau artistic (nu se acceptă solicitările de achiziționare a unor mijloace fixe pentru dotarea sălilor de sport),
și/sau B. acoperirea cheltuielilor de transport pentru participanți, ca să poată ajunge la concursuri naționale sau internaționale, antrenamente, cantonamente sau tabere de profil, cursuri, expoziții, concerte.

Nu se acceptă solicitări care depășesc limita maximă de 10.000 lei, se arată în regulamentul competiției.

Regulamentul și detalii pot fi găsite accesând https://pentrucomunitate.ro/ro/program/program-mol-de-promovare-a-talentelor-editia-a-14-a-2019.

 

La ediția anterioară, nouă premii au ajuns în județul Covasna.

Astfel, la categoria „Arte”, printre covăsnenii selectați atunci s-au numărat: Bejan Norbert (pianist) – din Târgu Secuiesc, Teatrul Independent „Osonó” din Sfântu Gheorghe, Trupa de Teatru „Csipike” – din Baraolt; la categoria „Sport” , printre cei selectați au fost:  Balogh Hanna din Sfântu Gheorghe (judo), Baricz Örs din Târgu Secuiesc (judo); Makó Csongor, din Sfântu Gheorghe (la karate); Ördög Zoltán motociclist din Ojdula, Riti Eduard, din Sfântu Gheorghe(la categoria snooker), iar la categoria „18+”, selectat a fost pianistul covăsnean Szőcs Botond.

Ana Ciorici COSTACHE

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail