Pentru ca pacenții să facă o programare la un medic specialist în cadrul policlinicii, aceștia, fie trebuie să stea la coadă în fața fișierului, fie trebuie să petreacă mult timp la telefon. Însă, această problemă va fi remediată de noul sistem online al Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe.

Începând cu data de 01 noiembrie a.c. , Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe va avea un sistem online, unde se vor putea face programări la medicii din cabinetele policlinicii. Totodată, acest sistem va putea fi utilizat și de medicii de familie care vot avea posibilitatea  să programeze pacienții la medicii specialiști. Programările online vor putea fi făcute pe site-ul spitalului, www.spitfog.ro.

 Totodată, programările la fișierul spitalului cât și cele telefonice vor continua să funcționeze.

„De la 1 noiembrie, pacienții se pot programa la policlinică şi prin sistemul online de pe site-ul spitalului nostru; aceştia pot alege intervalul orar și medicul la care vor să se programeze, aceste programări fiind în timp real. Noutatea față de alte spitale este că această platformă are un modul prin care şi medicii de familie pot să programeze pacienţii, direct din cabinetele lor. Noi credem că acest sistem de programare online va aduce un plus, atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici. Am vrut să fie cât mai simplu pentru utilizatori, adică programarea poate fi făcută în 2-3 minute.” – a declarat managerul spitalului,  András-Nagy Róbert, în cadrul unei conferințe de presă organizată luni.

Potrivit acestuia, oricine poate să facă o programare online, nefiind nevoie de un cont, ci doar completarea datelor personale. Totodată, înainte cu 2-3 zile de consultație, pacienții vor primi un mesaj în care li se va aduce aminte faptul că urmează să aibă o consultație.

„Acest sistem a fost dezvoltat mai mult pentru ajutorarea celor vârstnici, care fie nu au posibilitatea de a veni până la spital ca să se programeze, fie nu dispun de un telefon, astfel ei pot beneficia de acest serviciu chiar de la medicul de familie, însă trebuie ca ei să zică acest lucru, deoarece medicii nu știu situația tuturor pacienților.” – a mai declarat managerul spitalului.

Există și posibilitatea ca pacienții să anuleze programarea făcută, dacă aceștia nu se pot prezenta, reprogramându-se când sunt liberi, acest lucru fiind posibil și online. Reprezentanții spitalului îi roagă pe pacienți să fie foarte serioși atunci când utilizează platforma.

„Cei care se vor juca cu sistemul, și vor face programări fără rost, vor fi trași la răspundere, însă sperăm că nu vor exista astfel de incidente.” –  a susținut András-Nagy Róbert.

În ultimii ani, Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe a fost într-o continuă modernizare vizibilă, în prezent, printre prioritățile spitalului fiind extinderea Unității de Primiri Urgențe, respectiv construirea unui heliport care să faciliteze transportul pacienților.

 

Nicole – Antoanela ȘERBAN

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail