Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 14 – 20 mai a.c, s-a acţionat pentru prevenirea accidentelor produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere săvârşite de conducătorii de autovehicule destinate transportului public de persoane şi transportului de marfă.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au verificat 193 de autovehicule, dintre care 60 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 133 de autovehicule destinate transportului de marfă.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 60 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, 33 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Scopul acţiunii a vizat depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, purtarea centurii de siguranţă, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

Acțiunile polițiștilor pentru menținerea siguranței traficului rutier se vor desfășura și în perioada următoare.

IPJ COVASNA

Agent principal de poliție

TOLVAJ-MARIN NICOLETA

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail