În perioada 13-19 februarie s-a înregistrat o creştere de 39,95 % a cazurilor de viroze respiratorii  faţă de aceeaşi săptămâna a anului precedent.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Covasna, faţă de săptămâna trecută s-a constatat o tendinţă de  creştere  de 21,50%. Cazurile sunt forme uşoare şi medii şi numai un procent de 1,43 % a necesitat internarea în spital.

Săptămână epidemică

Totuşi, conform sursei citate, luând în considerarea metodologia de supraveghere a gripei, se poate vorbi despre o săptămână epidemică în urma creşterii cazurilor cu cel puţin 20% a numărului de îmbolnăviri faţă de nivelul aşteptat – ţinând cont de faptul că la noi această creştere este de 39,96 %. „În această săptămână am înregistrat maxima cazurilor din ultimii zece ani. Au fost recoltate două probe de identificare pentru virus gripal, care au fost confirmate pozitiv pentru virus gripal tip A de Laboratorul Naţional de referinţă pentru infecţii respiratorii virale”, se mai arată în comunicat.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail