Poliţiştii de la Secţia 4 Baraolt au surprins în flagrant un minor de 17 ani, care a sustras cablu de pe reţeaua de telefonie fixă de pe tronsonul Băţanii Mici – Herculian.

În seara zilei de luni,  poliţiştii de la Secţia 4  Poliţie Rurală Baraolt au fost sesizaţi de despre faptul că de pe tronsonul Băţanii Mici – Herculian s-a primit un semnal de alertă a tăierii cablului telefonic.

În baza sesizării, o patrulă de la Secţia 4 de Poliţie Rurală Baraolt s-a deplasat la faţa locului şi, pe D.C. 45, în apropierea localităţii Băţanii Mici, l-a identificat pe L. L., de 17 ani, domiciliat în oraşul Baraolt.

Asupra minorului poliţiştii au identificat 1,2 metri cablu de cupru de telefonie tăiat, 0,8 kg fire de cupru provenite din decojirea cablului de cupru şi un ferăstrău de tăiat metale, pe care acesta l-a folosit la secţionarea cablului de telefonie.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi distrugere.

Poliţiştii urmează să ia legătura cu procurorul de la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Sf. Gheorghe şi vor propune măsura arestării preventive a minorului, întrucât acesta este condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare pentru săvârşirea a 4 infracţiuni de furt calificat.

(IPJ Covasna)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail