Luni seară, pe Strada 1 Decembrie 1918 din Sfântu Gheorghe a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule.

Foto:  Mesagerul de Covasna®

Din cercetările efectuate de polițiști la fața locului, s-a stabilit că un bărbat de 48 de ani, care conducea un autoturism dinspre gară către centru, a pierdut controlul asupra direcției în zona trecerii pentru pietoni aflată la coborârea de pe podul peste râul Olt, a pătruns pe alveola care desparte sensurile de mers iar apoi a intrat pe contrasens unde a lovit frontal un alt autoturism care circula regulamentar.

În urma evenimentului șoferul autovehiculului care circula regulamentar, un bărbat de 33 de ani, dar și o tânără de 24 de ani, pasageră în aceeași mașină, au suferit răni ușoare.

Șoferul de 48 de ani a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a indicat că acesta băuse înainte de a se urca la volan. Avea o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză cercetările sunt continuate sub spectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Polițiștii le reamintesc conducătorilor auto că alcoolul nu este prieten cu volanul. Nu urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice, întrucât vă puneți în pericol propria viață și puteți fi responsabil chiar și pentru viețile altor persoane. Viteza de reacție și reflexele scad atunci când sunteți sub influența alcoolului, iar de aici și până la producerea unei tragedii, de cele mai multe ori, nu mai este decât un pas.

 

Tot luni, pe raza județului au mai avut loc alte două evenimente rutiere. Polițiștii au fost sesizați în jurul orei 12:30, despre faptul că o persoană s-a prezentat la urgențe, afirmând că a fost victima unui accident rutier.

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au identificat o tânără de 17 ani, iar din verificări au stabilit că, în cursul dimineții, aceasta ar fi fost acroșată de un autovehicul, în timp ce se deplasa pe partea carosabilă a Aleii Sănătății, iar după producerea evenimentului conducătorul a părăsit locul faptei. Ulterior, resimțind dureri la nivelul antebrațului, tânăra s-a deplasat la urgențe pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale.

Din verificările efectuate a fost identificat și conducătorul autoturismului implicat. În cauză, polițiștii desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

 

Polițiștii din Târgu Secuiesc au fost și ei sesizați, în jurul orei 13:30, de către medicul de gardă al spitalului din oraș, despre faptul că la spital a fost transportată o persoană, victimă a unui eveniment rutier.

La unitatea medicală s-a deplasat un echipaj pentru verificări, fiind identificată o femeie de 64 de ani, precum și un bărbat de 60 de ani, conducătorul auto implicat. Din primele verificări s-a stabilit că victima ar fi fost acroșată de autoturismul la volanul căruia de afla bărbatul, în parcarea unui supermarket din oraș. Femeia a sufrit leziuni ușoare.

Cercetările sunt continuate și în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

            Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să adopte, în permanență, o manieră prudentă de conducere. Conduita preventivă înseamnă să anticipezi potențialele pericole care se pot ivi în trafic și să fii pregătit, în orice moment, pentru a-l evita. Asigurați-vă temeinic atunci când efectuați manevre și nu vă bazați doar pe bunele reacții ale celorlalți participanți la trafic.

 

 

IPJ Covasna

Agent principal de poliție

Tolvaj- Marin Nicoleta

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail