A trecut la cele veşnice prof. ing. Ana Tomuş, fiica lui Constantin şi Ana Seceleanu, din Dârste – Braşov, născută la 29 martie 1938.

Familia Ana şi Radu Tomuş -1988

A urmat studiile liceale şi Facultatea de Silvicultură în Braşov terminându-le cu calificative foarte bune. După absolvirea facultăţii a muncit ca inginer în Tg. Secuiesc, iar apoi la Sf. Gheorghe unde, mai întâi, a desfăşurat o frumoasă carieră didactică, fiind o perioadă de timp director la Liceul Industrial nr. 2, de Construcţii iar, la finalul carierei, profesor la Grupul Şcolar Constantin Brâncuşi.

În viaţa publică a judeţului Covasna a fost cunoscută pentru bogata activitate desfăşurată ca specialist la Cabinetul Judeţean de Organizare Ştiinţifică a Producţiei şi a Muncii şi ca preşedintă a organizaţiei de femei a judeţului Covasna. În toată această perioadă a fost apreciată şi îndrăgită de colegii de muncă, de foştii elevi şi de toţi cei cu care a colaborat. În anul 1966 s-a căsătorit cu Radu Tomuş, distins jurist, fost procuror şef al judeţului Covasna, decedat în anul 1994. A avut o viaţă de familie frumoasă, trăind în bună înţelegere şi bucurându-se de un mare număr de prieteni. După trecerea la cele veşnice a soţului s-a retras în casa părintească din Dârste Braşov, unde fratele ei Constantin Seceleanu a avut grijă de ea pînă la decesul său. Deşi plecată din Sf. Gheorghe nu a întrerupt legătura cu foştii colegi şi prieteni de aici. Din păcate, o boală necruţătoare a luat-o dintre noi după o îndelungată suferinţă.

Duminică, 19 februarie 2012, însoţită de membrii familiei, prieteni, foşti colegi, elevi, vecini din Dârste – Braşov şi Sf. Gheorghe, a plecat pe ultimul drum pământesc fiind aşezată în cripta familiei din Cimitirul Ortodox din Sf. Gheorghe alături de iubitul său soţ, Radu Tomuş (1938-1994). Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Dr. Ioan Lăcătuşu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail