Sâmbătă, aproape de miezul nopţii, Poliţia Municipiului Sfântu Gheorghe a fost sesizată de un bărbat din municipiul reşedinţă de judeţ, printr-un apel telefonic la 112, despre faptul că o persoană de sex masculin a pătruns într-un imobil vecin, din localitatea Chilieni, de unde încearcă să sustragă bunuri.

În baza sesizării, o patrulă de siguranţă publică s-a deplasat imediat la faţa locului şi, în interiorul imobilului, l-a surprins pe B. Gyorgy, de 36 ani, domiciliat în satul Chilieni.

Cu ocazia controlului corporal sumar, asupra suspectului  au fost  identificate  un telefon mobil şi încărcătorul aferent, o geacă de trening, bunuri sustrase din locuinţă.

Din cercetări s-a stabilit că la comiterea faptei a fost prezent şi R. Jozsef, de 22 ani, localnic, însă acesta nu a pătruns în imobil, rămânând în afară pentru a se asigura să nu fie prinşi. R. Jozsef a părăsit locul infracţiunii, în momentul în care a văzut apropiindu-se  autospeciala poliţiei.

Cu ocazia cercetărilor, poliţiştii au stabilit că suspecţii au escaladat gardul împrejmuitor, după care  B. Gyorgy a pătruns în imobil prin spargerea unui geam.

Prejudiciul, care a însumat 750 lei, a fost recuperat şi predat părţii vătămate.

Tupeu

Duminică, în plină zi, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Sfântu Gheorghe – Biroul Ordine Publică, aflându-se în serviciu de patrulare pe strada Păiş David, l-au depistat pe Ş. Petru, de 44 ani, domiciliat în municipiul reşedinţă de judeţ,  în timp ce sustrăgea material lemnos fasonat, de diferite dimensiuni (cuprinse între 600 – 1200 mm lungime) din incinta construcţiei situată pe insula lacului de agrement din zona gării. Prejudiciul, în valoare de 100 lei, a fost recuperat şi va fi  predat părţii vătămate.

În ambele cazuri,  poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

(IPJ Covasna)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail