Săptămâna trecută, joi, când abia se lăsase înserarea, un bărbat de 39 de ani, din Sfântu Gheorghe, care circula pe strada Borviz,  nu a adaptat viteza pe carosabilul acoperit cu zăpadă, a derapat şi a intrat cu maşina într-un stâlp de susţinere a reţelei electrice.

În urma impactului nu a fost rănită nicio persoană, însă poliţiştii care au mers la faţa locului au constatat că şoferul, P. Adorjan, era băut. Potrivit etilotestului, acesta avea o alcoolemie de 0,60 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost dus la Spitalul Judeţean Covasna, unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autoturism, pe drumurile publice,  de către o persoană cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

În aceeaşi zi, un alt accident uşor de circulaţie s-a petrecut în localitatea Olteni, comuna Bodoc. Aici, un căruţaş nu s-a asigurat când a intrat pe Drumul Naţional 12, ce leagă Sfântu Gheorghe de Miercurea Ciuc, şi-a fost lovit de un autoturism condus regulamentar de către un bărbat de 60 de ani, din Sfântu Gheorghe. În urma impactului, căruţaşul – D. Geza, de 34 de ani, domiciliat în satul Olteni – a fost rănit uşor.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului Rutier Covasna.

(IPJ Covasna)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail