Site-ul panoramic de promovare a potenţialului natural, istoric şi cultural al judeţelor Covasna şi Harghita, lansat în toamna anului 2010 de autorităţile locale, a fost completat cu câteva zeci de obiective printre care mori de apă, ateliere de turtă dulce, castele şi conace. 


Printre noutăţi se numără grota sulfuroasă şi cetatea din Băile Balvanyos, Valea Zânelor din staţiunea Covasna, Lacul Pădureni, Casa memorială a orientalistului Korosi Csoma Sandor din localitatea Chiuruş, Muzeul breslelor din Târgu Secuiesc, Muzeul etnografic ceangăiesc din Zăbala, morile de apă din Cernatu de Sus şi Băţanii Mici, castelele Szentkereszty din Arcuş, Miko din Olteni şi Mikes din Zăbala, precum şi băile tradiţionale cu apă minerală din mai multe localităţi aflate în mediul rural.

La secţiunea destinată meşteşugurilor tradiţionale pot fi văzute imagini cu un un dogar şi un fierar din Harale, un rotar din Zăbala, un vărar din Vârghiş, un atelier de turtă dulce din Târgu Secuiesc, precum şi un covăsnean din Calnic care are o pasiune mai puţin obişnuită – potcoveşte ouă.

Pagina web „Panorame din Ţinutul secuiesc” (http://www.virtualisszekelyfold.ro/) poate fi accesată în trei limbi – română, maghiară şi engleză, iar pentru realizarea ei s-a folosit una dintre cele mai moderne tehnici fotografice actuale, respectiv panorame sferice de 360 de grade, care permit vizitatorilor să facă o călătorie virtuală în interiorul sau în jurul acestor obiective.

Site-ul a fost lansat în toamna anului 2010 de către Consiliile Judeţene din Covasna şi Harghita, în scopul promovării potenţialului natural, istoric şi cultural al acestei zone.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat pentru AGERPRES că turismul reprezintă o prioritate absolută pentru autorităţile locale şi şi-a exprimat încrederea că, pe măsură ce vor fi cunoscute, aceste „comori” vor atrage tot mai mulţi turişti în zonă.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail