Clusterul IT Plus din Sfântu Gheorghe a lansat un concurs de proiecte pentru amenajarea interioară a viitorului Centru de inovare şi start-up DesignBank, ce va funcţiona în fostul sediu al Băncii Naţionale Române (BNR) din centrul municipiului.
Competiţia este dotată, în prima fază, cu premii în valoare totală de 1000 de euro, iar la aceasta pot participa tineri designeri şi arhitecţi din toată ţara.
„Ne-am gândit că ar fi interesant să implicăm tinerii, să fructificăm astfel experienţa lor, dar şi ideile lor novatoare. Vrem ceva fresh, total modern, care să îmbine în acelaşi timp motivele şi materialele tradiţionale din regiunea noastră. (…) Ne-am dori ca la parter să fie amenajat un spaţiu de coworking, un spaţiu deschis, cu birouri moderne, unde să îşi găsească locul cei interesaţi de industria creativă, inovaţie, design, arhitectură, grafică şi IT, vrem să avem şi un restaurant şi un spaţiu de socializare şi să facem şi un loc pentru diverse prezentări (…), iar la etaj dorim să avem, printre altele, o sală de conferinţe şi un centru de cercetare-dezvoltare în domeniul telecomunicaţiilor şi IT”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, preşedintele clusterului, Bihari Bela.
Potrivit acestuia, este posibil ca Primăria Sfântu Gheorghe să cuprindă în bugetul anului viitor o parte dintre sumele necesare pentru realizarea acestui proiect.
Fostul sediu al BNR din Sfântu Gheorghe, care a stat ani de zile nefolosit, a fost transferat în urmă cu aproape trei ani din proprietatea statului în cea a municipalităţii, care a îmbrăţişat ideea Clusterului IT şi al Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna de a realiza acest centru.
Preşedintele CCI Covasna, Edler Andras a declarat în repetate rânduri că sprijină întărirea şi dezvoltarea domeniul IT în judeţ şi în regiune, precum şi atragerea de investitori în acest domeniu, care să ofere ‘salarii competitive’, incomparabil mai mari faţă de cele din industria textilă, predominantă în judeţul Covasna.
Edler a mai spus că unul dintre obiectivele sale este ca în acest centru să se nască idei de proiecte care să devină „poveşti de succes” pe plan naţional şi internaţional, atât în domeniul IT, cât şi al design-ului în general.
Concursul se va desfăşura în mai multe etape, iar înscrierile se fac până pe data de 20 de decembrie a.c.
Oana Mălina Negrea/AGERPRES