Un număr de  2239 de copii care vor începe clasa pregătitoare, în acest an, între care 1155 de băieți și 1084 de fete, vor primi un ghiozdan de calitate, cu penar, ecusoane, creioane colorate, bidon de apă și cutii pentru sandviș, a anunțat Biroul de presă al Consiliului Județean (CJ) Covasna.

În acest scop, consilierii județeni au aprobat, în ultima ședință, majorarea bugetului  aferent programului pentru anul 2023, până la suma de 250 de mii lei, din care  se vor achiziționa ghiozdane la un preț de 110 lei/ bucată.

Într-un comunicat transmis către Mesagerul de Covasna se menționează că cele 2239 de ghiozdane vor fi înmânate în sala de conferințe a Colegiului „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, în cadrul ședinței directorilor Inspectoratului Școlar Județean Covasna, programată pentru data de 6 septembrie.

Programul multianual „Primul ghiozdan”, destinat copiilor din clasele pregătitoare, a fost lansat de Consiliul Județean Covasna în anul 2013.

La acel moment, președintele CJ Covasna, Tamas Sandor, declara că acest program se doreşte a fi un instrument pentru reducerea absenteismului şi abandonului şcolar, dar şi de stimulare a elevilor.

Maria Crețu-Graur

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail