Debutul şcolar de succes este un pas important în evoluţia fiecărui copil. Acest moment plin de emoţii, de nelinişte, de speranţe şi aşteptări din partea părinţilor şi a copiilor îl trăim fiecare atunci când proprii copii merg la şcoală.
. . Noi, cadrele didactice îl trăim de fiecare dată când preluăm o nouă generaţie, fiindcă ştim că ne încredinţaţi ceea ce aveţi cel mai de preţ şi aveţi anumite aşteptări din partea noastră, dar în aceeaşi măsură, pentru că ne implicăm sufleteşte în tot ceea ce facem şi ne dorim tot ce este mai bun pentru elevii noştri, aşa cum le dorim propriilor copii.
Se spune că „elevii sunt oglinda învăţătorului”- sunt de acord în mare parte cu această afirmaţie. După ce petrecem nouă luni din an împreună, învăţând lucruri noi şi greoaie- la prima vedere- prin joc, prin experimentate şi aplicare în situaţii concrete legate de universul lor, împărţind momente fericite şi mai puţin fericite, experienţe noi şi uimitoare, legătura sufletească dintre noi devine foarte puternică. Ajungem să fim pentru ei un model de moralitate, de organizare, de implicare, de stil de muncă. Tot ceea ce facem noi, ceea ce spunem şi modul cum reacţionăm în situaţii obişnuite sau dificile este permanent sub lupa lor. Ei vor corobora aceste informaţii cu modelele oferite de părinţii lor şi vor reacţiona aşa cum cred ei că ar fi mai potrivit tipului lor de personalitate.
Pe de altă parte, rolul familiei şi al relaţiilor acesteia cu noi, învăţătorii lor, este foarte important. O bună colaborare între noi, bazată pe respect, încredere reciprocă, comunicarea permanentă şi implicare, poate oferi copilului, în funcţie de capacităţile şi aptitudinile sale, cele mai bune premise pentru reuşita acestei etape importante din evoluţia lui.
În ultimii ani am încheiat parteneriate şi acorduri de colaborare cu grădiniţele din localitate, concretizate în desfăşurarea de activităţi comune prin care să facem cunoscută activitatea din şcoala noastră, să le dăm posibilitatea preşcolarilor să se familiarizeze cu mediul şcolar şi să încurajăm familiile elevilor cu înclinaţii artistice deosebite să se îndrepte către liceul nostru.
De ce aţi alege Liceul de Arte „Plugor Sándor”?
Pentru că programa şcolară la materiile de bază este identică cu a oricărei ale şcoli, pentru că avem cadre didactice foarte bine pregătite care au capacitatea şi disponibilitatea de a oferi elevilor ocazia şi contextul în care să se dezvolte şi să fie apreciaţi, după capacităţile lor, în oricare domeniu manifestă aptitudini şi nu în ultimul rând, pentru că elevii vor avea posibilitatea să studieze, la nivel de performanţă sau numai pentru dezvoltarea lor ca personalitate, un instrument muzical, canto, arte plastice sau teatru.
Faptul că un copil studiază în liceul nostru nu îi impietează cu nimic capacităţile intelectuale. Sunt bine cunoscute efectele pozitive în ceea ce priveşte dezvoltarea capacităţilor de analiză şi sinteză determinat de studiul muzicii, a imaginaţiei, limbajului şi a abilităţilor de comunicare şi relaţionare favorizate de studiul artelor plastice, respectiv a teatrului.
Dovadă a faptului că în Liceul de Arte”Plugor Sandor” copiii au mai multe posibilităţi de dezvoltare decât în alte şcoli sunt numeroasele premii obţinute la olimpiade naţionale şi internaţionale, începând cu ciclul primar, la matematică, limba română, cultură generală, arte plastice şi muzică. Absolvenţii din şcoala noastră studiază la universităţi de prestigiu din ţară, dar şi din afara ţării şi cântă în orchestre sau la opere din întreaga lume.
Din punct de vedere material liceul nostru oferă: săli de clasă spaţioase şi luminoase dotate cu mobilier nou adaptat vârstei copiilor, materiale didactice atractive, calculatoare, laptop, table interactive, program after school, săli de studiu nou amenajate, ateliere pentru artele plastice, sală şi teren de sport ,sală festivă pentru spectacole, internat, cantină, laboratoare, sală de lectură, bibliotecă, instrumente muzicale şi materiale necesare artelor plastice.
Pentru a face cunoştinţă cu personalul didactic care se ocupă cu pregătirea elevilor din liceul nostru şi cu activităţile pe care le desfăşurăm, vă invităm , cu drag, miercuri, 18.02.2015, ora 9.00, să ne vizitaţi!
Coordonator activitate:
prof.pt. înv. primar, Neagu Nicoleta