FOTO: PRIMA ȘCOALA CONFESIONALĂ DIN SFÂNTU GHEORGHE

La Prima Școală Românească din Sfântu Gheorghe, punct muzeal al Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (MNCR), se organizează astăzi, între orele 9-15, Zilele Europene ale Patrimoniului.

Pe pagina de socializare a MNCR se menționează că  în program sunt cuprinse: Itinerarea expoziției foto-documentare ,,Învățământul confesional în sud-estul Transilvaniei”; Vizită ghidată la punctul muzeal;

Ateliere de educație muzeală (scriere pe tăblițe) după modelul tăblițelor aflate în patrimoniul Primei Școli Românești; Lansarea de noi produse culturale în mediul online pe

Muzeul Virtual al Carpaților Răsăriteni (https://muzeu.mncr.ro/).

Potrivit organizatorilor, pentru participarea la ateliere și pentru vizita ghidată este nevoie de

programare la numărul de telefon 0267314139. Intrarea este gratuită!

„Zilele europene ale patrimoniului sunt organizate în comun de Uniunea Europeană și de Consiliul Europei, care a lansat acțiunea în 1985. Este unul dintre cele mai cunoscute evenimente culturale participative din Europa.

În timpul Zilelor europene ale patrimoniului, mii de monumente și situri își deschid porțile, unele dintre acestea fiind în mod normal închise publicului în restul anului. Evenimentul permite publicului să se bucure de vizite gratuite, să descopere patrimoniul cultural comun și să participe la protejarea patrimoniului european pentru generația actuală și cele viitoare.

În anul 2022, Consiliul Europei a ales tema Sustainable heritage, adică «Patrimoniul durabil»”,   se arată pe https://www.facebook.com/mncro.

M.D.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail