În luna octombrie, timp de 3 zile, ni se oferă posibilitatea de a simți din plin apartenența la un grup internațional, iar acest lucru este posibil datorită proiectelor Erasmus+. Anul acesta, din cauza contextului pandemic în care ne aflăm, activitățile noastre cu ocazia acestui eveniment internațional au căpătat cumva un caracter mai concentrat și am călătorit în mediul virtual.
Începutul acestui an școlar, 2020-2021, poate fi considerat metaforic o răscruce de drumuri, deoarece ne luăm rămas bun de la Proiectul „Human Rights/ Europe” și le spunem bun venit celor două proiecte ce se vor derula până în anul 2022: Proiectul START: „Storytelling is an art”, profesor coordonator Leu Angelica și Proiectul „Get plugged to rural life”, profesor coordonator, Hosu Daniela.
De aceea, activitățile din acest an au avut toate un caracter dual. O primă activitate desfășurată a fost un interviu de ,,predare a ștafetei”, deoarece doi reprezentanți a două generații diferite: Munteanu Sabin, elev în clasa a V-a B și Suciu Ștefania, elevă în clasa a IX-a la Liceul Militar. Ștefania a acceptat invitația lui Sabin și a răspuns câtorva întrebări despre ceea ce înseamnă ,,proiect Erasmus” pentru un elev. Ștefania se poate mândri cu statutul de ,, ghid Erasmus” în școala noastră după ce s-a implicat activ în multe dintre acțiunile proiectului. O altă activitate vizează tot un schimb de informații de la o generație la alta. Eleva Luca Nicoleta din clasa a VIII-a C a fost ghidul a două eleve din clasa a V-a B, Calestru Jasmina și Ungureanu Ștefania, în turul școlii pe care l-am numit ,,Turul Erasmus”, având în vedere că au fost prezentate doar produsele realizate în timpul activităților din cadrul proiectului recent încheiat. În spatele camerei de filmat, s-a aflat elevul Bobeș David din clasa a V-a B care, cu o ,,măiestrie digitală” a aranjat cadrele astfel încât elevii din școală, și nu numai, să se poată bucura de un tur virtual minunat.
O ultimă activitate realizată se referă la un început, începutul Proiectului START. Chiar dacă pare o exprimare pleonastică, acronimul unuia dintre cele două proiecte atrage atenția asupra unor aspecte noi ce își vor face loc în școala noastră. Câțiva elevi din clasa a VII-a A, Boricean Flavius, Popica Denis și Neagoe Cezar, au reușit să realizeze un filmuleț de prezentare a proiectului.
Și pentru că, dorim să citiți și alte articole despre noutățile și lucrurile minunate care se întâmplă în școala noastră, nu dăm prea multe,,spoilere” despre noile proiecte, închei aici articolul cu promisiunea că voi reveni în curând cu START.
Profesor Angelica Leu