. . Săptămâna aceasta, elevii Colegiului Național „Mihai Viteazul” (CNMV) din Sfântu Gheorghe vor lua parte la activitățile din cadrul programului „Școala altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!” dar și la manifestările dedicate omagierii patronului spiritual al instituției.
În perioada 7 – 11 noiembrie, la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, se derulează activitățile din cadrul programului „Școala altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Pentru fiecare zi din această săptămână, la nivelul Consiliului profesoral și al Comisiei diriginților, s-a stabilit o tematică specifică. Astfel, astăzi este „Ziua dezbaterilor”, mâine va fi „Ziua creativității”, miercuri va fi „Ziua dezvoltării abilităților”, joi „Ziua activităților sportive și a manifestărilor artistice, iar vineri, în ultima zi din cadrul săptămânii „Școala altfel”, elevii vor lua parte la activități de voluntariat și excursii tematice.
Potrivit conducerii școlii, pornind de la această tematică, fiecare diriginte sau învăţător a stabilit un program special pentru fiecare clasă. În stabilirea programului zilnic s-a ţinut cont şi de opţiunile elevilor, ale părinţilor, acolo unde acestea au fost exprimate, precum şi de cele ale Consiliului elevilor CNMV. Printre activităţile propuse de elevi şi cadrele didactice se regăsesc o serie de competiţii artistice, sportive, sau de cultură generală, jocuri de argumentare, vizite la muzeele din localitate, excursii tematice în ţară, drumeţii, precum şi participarea la spectacole atât în Sfântu Gheorghe, cât şi în Braşov. La acestea se adaugă activităţi organizate în colaborare cu instituţii locale precum Biserica, Poliţia de proximitate, sau ONG-uri şi societăţi comerciale.
„Săptămâna 7 – 11 noiembrie coincide cu activităţile dedicate Zilelor Colegiul Național <<Mihai Viteazul>>, cu implicarea activă a Consiliului elevilor. În data de 8 noiembrie, cu ocazia cinstirii Sfinţilor Mihail și Gavril, va avea loc o ceremonie religioasă în curtea colegiului şi depunerea unei jerbe la bustul eroului naţional Mihai Viteazul, al cărui nume îl poartă cu mândrie colegiul nostru.” – a declarat prof. Maria Băilă.
Ioana Ardeleanu