. . Reprezentanţi ai Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS), procurori, criminalişti, poliţişti şi jandarmi se află duminică în zona în care a fost găsită epava planorului dispărut la începutul lunii august pentru a stabili cauzele prăbuşirii acestuia, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Braşov, Mihai Mohaci.

„Ancheta este coordonată de către procurorul general al Curţii de Apel Braşov, Sorin Vasilache. La faţa locului s-a deplasat, duminică, o echipă complexă de circa 30 de persoane, care va face cercetările. Părţi din cadavrul pilotului găsite în epava planorului vor fi duse la Serviciul de Medicină Legală Braşov pentru autopsie. Tot duminică vor fi ridicate rămăşiţele planorului, cel mai probabil cu un elicopter, având în vedere greutatea şi volumul acestora, dar asta depinde foarte mult de condiţiile meteo, deoarece vântul suflă destul de tare în zona montană. Până în acest moment nu s-a stabilit unde vor fi transportate resturile planorului”, a afirmat prefectul.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov, Ciprian Aldea a precizat, duminică, pentru AGERPRES, că zona în care se află epava planorului a fost securizată şi păzită în timpul nopţii de jandarmi şi aşa va rămâne până se vor termina cercetările şi vor fi ridicate resturile aparatului de zbor.

Epava planorului dispărut în ziua de 6 august şi rămăşiţe ale pilotului Mircea Crăciun, în vârstă de 56 de ani, au fost găsite sâmbătă în zona Muchia Cheii din Masivul Postăvarul de către un turist. Acesta a semnalat epava la Serviciul de Urgenţă 112, la ora 11,45.

Misiunile de căutare a pilotului şi planorului au durat mai bine de o lună, fiind implicaţi jandarmi montani, salvamontişti, pădurari, poliţişti, voluntari şi chiar membri ai familiei pilotului.

Căutările au fost efectuate pe diverse trasee montane din judeţul Braşov, cât şi în judeţele învecinate – Covasna, Harghita, Prahova, Argeş, Bacău, Buzău -, dar fără rezultat.

Pe lângă ATV-uri şi şenilate, în căutările efectuate s-au folosit şi elicoptere, avioane ale Aeroclubului României, dar şi drone performante.

Pilotul Mircea Crăciun era considerat cel mai experimentat pilot român de planor de distanţă.

AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail