Platforma online de voluntariat lansată, recent, de Asociația „Turul Madar”din Sfântu Gheorghe a atras zeci de voluntari interesați să se implice în activitățile propuse de organizațiile din județ.

Platforma a fost creată, în urmă cu câteva luni, în cadrul proiectului „Comunitatea crește prin voluntariat”, implementat de Asociația „Turul Madar” și urmărește crearea unei legături între organizatorii de activități de voluntariat și persoanele care doresc să se implice în astfel de activități, la nivelul județului Covasna.

Potrivit președintelui Asociației „Turul Madar” din Sfântu Gheorghe, Furus Levente, platforma a fost a fost o perioadă în faza de testare, însă în prezent este funcțională și reunește zeci de voluntari și organizații nonguvernamentale.

„Platforma este un program de utilizare pe bază de internet, care se poate folosi atât prin intermediul calculatorului, cât și al tabletei sau al telefonului mobil, accesând www.platz.ro și este împărțită în două secţiuni, şi anume secţiunea organizaţiilor și secţiunea persoanelor care au participat la acţiuni de voluntariat. Pentru utilizare, toți cei interesați trebuie să se înregistreze. Așadar, pe această platformă poate să se înregistreze orice organizație, care astfel va putea să își promoveze proiectele și să găsească voluntari pentru derularea acestora, dar totodată, pot să se înregistreze și persoane fizice care vor să facă voluntariat, dar nu știu unde pot face acest lucru.”- a declarat Furus Levente.

Potrivit acestuia, orele de voluntariat prestate de cei înscriși pe platformă vor fi centralizate și vor putea fi transformate în puncte cu ajutorul cărora aceștia vor putea obține anumite facilități.

„Platforma oferă posibilitatea centralizării orelor de voluntariat prestate în cadrul proiectelor. De exemplu, ca organizație, dacă am un proiect în care am implicat 10 voluntari,  pot vedea câte ore a muncit fiecare voluntar (…). Totodată, platforma oferă posibilitatea recompensării voluntarilor. Orele de voluntariat vor fi transformate în credite. O oră de voluntariat va valora un credit. Prin această platformă dorim să construim echipe de voluntari care să se implice în proiectele înscrise. Echipele cu cele mai multe credite acumulate, vor primi facilități din partea noastră și a partenerilor noștri.”- a spus Furus Levente.

El a precizat că platforma a fost creată în cadrul proiectului „Comunitatea crește prin voluntariat”, implementat de Asociația „Turul Madar”, proiect sprijinit prin programul Fondul ONG România, dar și de către Primăria municipiului Sfântu Gheorghe.

. . Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail