Sâmbătă şi duminică, la Sfântu Gheorghe se va desfăşura cea de-a XI-a ediţie a Paradei Cârnaţilor și cea de-a II-a ediție a Festivalului Sarmalelor.
Bucătari profesionişti sau amatori, din ţară, dar şi din străinătate sunt aşteptaţi la Sfântu Gheorghe, la sfârşitul acestei săptămâni, unde se vor desfăşura două festivaluri culinare, deja populare: Festivalul Parada Cârnaţilor, organizat de Asociația Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV), Ordinul Cavaleresc Gastronomic La Foc Liber şi Asociația Unităţilor Hoteliere și Restaurante Sfântu Gheorghe (SVESZ), precum şi Festivalul concurs de Sarmale și Caltaboș, eveniment ce este organizat de SVESZ, ASIMCOV şi Camera de Comerţ şi Industrie Covasna.
Astfel, mâine, 12 octombrie se va desfășura cea de a XI-a ediție a Paradei Cârnaților la care şi-au anunţat participarea 50 de echipe. Spre deosebire de anii trecuți, anul acesta concursul se va desfășura într-un cort amplasat în centrul orașului, și nu în sala de sport.
Pe lângă pregătirea preparatelor, echipele vor trebui să se preocupe şi de decorarea mesei, deoarece juriul va puncta echipa și pentru costum și organizare, buna dispoziție, pregătirea ingredientelor pentru preparate, amenajarea mesei (decor, produse tradiţionale, originalitate). Desigur, foarte importante sunt şi aspectul şi gustul preparatelor.
15 echipe înscrise la Festivalul Sarmalelor şi Caltaboşilor
Duminică, 13 octombrie (a.c.), în aceeaşi locaţie, va avea loc Festivalul Sarmalelor şi caltaboşilor. Aflat la cea de-a II-a ediție, festivalul va aduce laolaltă 15 echipe din ţară.
Ana Alina Costache