Ținutul conacelor și al bisericilor fortificate, Covasna rămâne un loc fermecător printr-un cumul de valori esenţiale pentru această zonă pornind de la principalele obiective turistice la meșteșuguri și tradiții, atracții naturale și bucătăria tradițională.

Dar pe lângă toate acestea, turiștii care aleg să-și petreacă vacanțele în această zonă vor lua în considerare și o serie de activități pe care le pot realiza în spațiul natural în funcție de interesele și pasiunile pe care le au fiecare.

Iată 3 idei de activităţi în aer liber care se pot realiza în Covasna

  1. Pescuitul

Vizitatorii pasionați de pescuit găsesc în județul Covasna o varietate de lacuri și bălți special amenajate pentru baie și pescuit, în jurul cărora s-au format adevărate oaze de relaxare, presărate inclusiv cu restaurante, pensiuni, spații pentru corturi.

Indiferent dacă aleg Lacul Moacșa-Pădureni, cel mai cunoscut loc al pescarilor, sau unul dintre celelalte lacuri cum ar fi Lacul Reci, Lacul Fűzi, ori balta Lunca Ilieni, turiștii care vor să pescuiască trebuie să vină pregătiți cu multă răbdare și bună dispoziție, dar mai ales cu scule și momeli adecvate peștelui pe care vor să-l captureze.

Un kit dedicat  acestui sport format din undiță/lansetă, mulinetă, fir monofilament, cârlige, avertizori/indicatori de plastic sau plută și o selecție de momeli vii sau momeli de pescuit nu trebuie să lipsească din dotarea niciunui pescar amator sau profesionist, împreună cu diverse accesorii pentru protectia peștelui la pescuit, care se pot găsi la un click distanță pe magazinul online Fishingmall.ro.  Bălțile din Covasna sunt repopulate permanent, motiv pentru care în ape se găsește o rezervă mare de pești de diverse specimene.

 

  1. Echitaţia

Cei care sunt pasionați de echitație pot practica acest sport nobil în mai multe centre din zonă în care se pot relaxa alături de exemplare de cai spectaculoase, premiate la concursuri naționale și internaționale.

Cursurile de călărie pentru copii sau adulți, taberele ecvestre, echitația pe teren sau plimbările cu ponei pentru copii includ trasee prin care iubitorii de natură vor cutreiera împrejurimile, munții și satele din zonă ce sunt înconjurate de peisaje unice.

Echitația are și beneficii considerabile asupra fizicului și psihicului uman pornind de la dezvoltarea musculaturii (picioare, abdomen, spate, brațe), îmbunătățirea atenției, mobilitatea articulațiilor, digestia, circulația sanguină, coordonarea mișcărilor, timpii de reflex sau a funcțiilor cardio-respiratorii. Toate acestea sunt motive în plus pentru a include o astfel de activitate în perioada de vacanță, adăugând un echipament corespunzător în bagaje.

 

  1. Observarea animalelor sălbatice

În Covasna, o mare parte din mediul natural rămâne neîmblânzit, ceea ce sporește curiozitatea privind fauna care trăiește în interiorul pădurilor sălbatice întunecoase. În jurul acestei idei s-au înființat centre pentru observarea animalelor sălbatice în habitatul lor natural, în special a urșilor care sălășluiesc în această regiune. Deși sunt foarte îndrăgiți datorită aspectului jucăuș sau blând, urșii rămân animale sălbatice cu care se interacționează de la distanță în observatoare de animale special amenajate și pentru care se impune o conduită vestimentară adecvată formată dintr-o vestimentație închisă la culoare, similară cu cromatica din pădure.

Experiența în sine este unică, comparabilă cu sesiunile foto din safariurile africane, motiv pentru care turiștii se pot bucura în condiții de siguranță de misterul zonelor sălbatice din inima pădurilor.

Așadar, o vacanță petrecută în zona Covasnei, pe lângă principalele obiective turistice poate include și multe activități desfășurate în cadru natural din care turiștii pot alege în funcție de pasiuni și preferințe.

 

Sursă foto: Pexels.com

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail