Nu ştiu cum sunt alţii, dar eu când mă gândesc că vine vreo sărbătoare mai mare, mă uit în portofel şi mă trece un fior pe spate la gândul că în cel mult 2 ore banii care stau drepţi la raport, se vor topi ca îngheţata la soare. Cum să ma bucur de sărbătoare, ce cadouri să iau copiilor, dar şi ce să pun pe masă ca să nu mă usuce la buzunar, când preţurile cresc de la an la an, şi când cu aceeaşi sumă de bani sacoşa de cumpărături e tot mai goală şi „străvezie”. Ce să mai visez la concediu, la excursii sau alte mofturi? Stăm acasă, că-i mai ieftin, şi spunem că şi aşa e Paştele în fiecare an, ce să-l tot sărbătorim atât.

Ca să vedem cum vor petrece locuitorii din Sfântu Gheorghe, ce buget au alocat pentru sărbătorile pascale, dar şi de unde preferă să-şi procure alimentele, am intervievat câteva persone care au trecut prin faţa sediului nostru. Ca niciodată, sondajul de astăzi a fost cel mai dificil de realizat, în ciuda faptului că nu este un subiect delicat, cum a fost acela cu autonomia. Dar…haideţi să vedeţi ce au răspuns.

Liana, 40 de ani, psiholog

„Sărbătorim la Galaţi la finii mei. Bugetul e cam la fel ca anul trecut, ca acum doi ani, nu mi se pare că ar fi nici mai bine nici mai greu. Pentru cadouri alocăm cam 300 de lei, pentru copii, plus adulţi, 400, plus benzină. De data asta o să iau tot ce-mi trebuie din Carrefour, pentru că le găsesc acolo pe toate: şi jucării, şi îmbrăcăminte şi sunt ceva produse pe care eu le caut, şi de obicei ei le au.”

Consilier juridic

„Sărbătorim ca de obicei, acasă, cu prietenii. Nu este vreo diferenţă faţă de anii trecuţi, la buget. Produsele le luăm din magazine, am rude la ţară, aşa că nu ştiu ce buget o să avem. Nu mi-am propus niciun buget. Mielul nu costă, iar restul sunt nesemnificative. Nu avem copii în familie, aşa că nu va veni iepuraşul.”

38 de ani, mic întreprinzător

„Eu am doi copii, stăm acasă. Cumpăr de la Kaufland tot ce îmi trebuie, dar mai mult de 300 de lei nu am de unde, pentru că se simte o schimbare, faţă de anii trecuţi. Bugetul e acelaşi de ani de zile, iar preţurile nu. Anul acesta va fi fără cadouri şi fără plecări.”

P. Ştefan, 74 de ani, pensionar

„Acasă, mi-a murit soţia, și am rămas singur, dar  am o fată care va veni, şi atât. În jur de 100 de lei va trebui să cheltui, ca să iau carne, un pahar de vin. De obicei iau de la Kaufland, pentru că sunt şi preţurile mai bune, dar am şi mai  multă încredere decât de la particular.”

52 de ani, cofetar

„De obicei mergem la biserică, venim acasă, mâncăm prânzul de paşte, cu familia. Dacă e timp frumos mergem şi la iarbă verde. Cam 100 de lei ne-am propus să cheltuim, pentru că sunt numai eu şi fiica mea. De obicei de la Bertis îmi iau tot ce îmi trebuie.”

35 de ani, asistent manager

„Sărbătoresc în familie. O să cheltuim cam 300 de lei pentru mâncare, pentru că iepuraşul nu aduce cadouri. Bugetul e cam la fel, ne străduim să fie la fel şi coşul de cumpărături. De regulă facem cumpărăturile din hipermarketuri, deoarece le găsesc pe toate la un loc, sunt locuri în care sunt mulţumită de calitatea unor produse.”

Rubrică realizată de Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail