Marele Consiliu al Ordinului Cavaleresc La foc liber” i-a înmânat recent panglica de aur  cavalerului Vajda Lájos, din Sfântu Gheorghe.

În cadrul unei ceremonii ce s-a desfăşurat la Gheorgheni, în data de 7 decembrie (a.c.), Marele Consiliu al Ordinului Cavaleresc al „Celor ce gătesc la foc liber”, i-a atribuit panglica de aur cavalerului Vajda Lájos, director al Asociației Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii Covasna (ASIMCOV). Acesta a organizat și s-a implicat în organizarea a diverse festivaluri gastronomice. Dintre acestea, amintim: Festivalul Cârnaților, Festivalul Cartofului, Festivalul Pescăresc de la Belin.

”Panglica de aur” i-a fost înmânată de marele maestru al Ordinului, Dr. Simon Tamás şi cancelarul principal, dl. Csetneki László. ”Pentru mine este o bucurie, că este recunoscută activitatea pe care am desfășurat-o, cât și pentru echipa noastră, cei care suntem în acest Ordin”, ne-a spus domnul Vajda Lájos, căpitan al Ordinului Cavaleresc .

 ***

Ordinul Cavaleresc Gastronomic ”La foc liber” a fost înființat în anul 2007, în Ungaria și promovează participarea la evenimente gastronomice, organizarea unor evenimente gastronomice și păstrarea tradițiilor și este adresat pasionaților de gastronomie, și în special celor cărora le place să gătească în aer liber.

În județul Covasna, Ordinul are 68 de membri. În plus, 18 persoane sunt pe lista de așteptare și doresc să devină membri.

A.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail