13 unități de învățământ din județul Covasna s-au înscris în programul național de educație ecologică „Patrula de Reciclare”, derulat de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Programul are ca scop creșterea gradului de informare în domeniul protecției mediului şi promovarea beneficiilor colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (denumite în continuare „DEEE”) în rândul publicului larg.

Potrivit reprezentanților ROREC, la ediția 2015 – 2016 s-au înscris peste 700 de grădinițe, școli și licee din toată țara. „Astfel, Patrula de reciclare devine, la ora actuală, cel mai amplu program de educație ecologică din România, care ajută tinerii să conștientizeze importanța colectării selective a Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE) (…). Patrula de Reciclare oferă copiilor un grad ridicat de implicare, îi provoacă și îi determină să acționeze responsabil față de mediul înconjurător. În plus, constatăm deja creșterea nivelului de conștientizare și schimbarea de mentalitate referitoare la reciclare, pe care efortul lor le determină”, au transmis reprezentanții Asociației Române pentru Reciclare – RoRec, printr-o adresă transmisă către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Covasna.

. .

Potrivit aceleiași surse, din județul Covasna s-au înscris în Patrula de Reciclare 13 unități de învățământ și 280 de copii și tineri, respectiv: Școala Gimnazială Barcani; Liceul „Korosi Csoma Sandor” Covasna; Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Sf.Gheorghe; Liceul Teoretic „ Mikes Kelemen” Sf.Gheorghe; Școala Gimnazială „Molnar Jozsias” Tg.Secuiesc; Școala Gimnazială „Petofi Sandor” Tg.Secuiesc; Școala Gimnazială „Jancso Benedek” Ghelința; Școala Gimnazială „Kun Kocsard” și Grădinița „ Hangyaboly” Ojdula; Palatul Copiilor Sf. Gheorghe; Grădinița cu Program Prelungit „ Gulliver” Sf. Gheorghe; Grădinițele cu Program Prelungit „Manocsika” , „Csipkerozsika” și „Vackor” Tg. Secuiesc.

Conform regulamentului, în cadrul Programului, sub îndrumarea profesorului coordonator, Patrulele școlare vor pune în practică propriile activități (activități educative, de informare, de creație) pentru a-și informa comunitatea despre cât de important este să colecteze selectiv DEEE și pentru a încuraja obiceiul de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Ana Alina Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail