Un restaurant şi o pizzerie din municipiul Sfântu Gheorghe au fost amendate de către Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Covasna cu suma totală de 15.000 de lei în urma unui control în care au fost descoperite diverse nereguli.

Firma Hun-Dreko SRL, care deţine Restaurantul Hunyadi din Sfântu Gheorghe, a fost sancţionată cu 7.000 de lei pentru depozitarea la temperaturi necorespunzătoare a preparatelor culinare finite, precum şi pentru folosirea unor ustensile de bucătărie neconforme şi prepararea alimentelor într-un spaţiu impropriu

Potrivit reprezentanţilor CJPC Covasna, echipele de control au constatat că hota era neigienizată şi avea un strat gros de grăsime acumulată în timp, ţevile prezentau depuneri de praf şi arsură, frigiderele erau, de asemenea, neigienizate, recipiente de gătire erau necurăţate şi aveau depuneri de resturi arse, iar cutiile de depozitare aveau un grad de uzură avansat.

Totodată, firma Enron Silver SRL, proprietara Pizzeriei Bada Bing din Sfântu Gheorghe, a fost amendată cu 8.000 lei pentru utilizarea unei cantităţi de 60 kg aluat pentru pizza fără elemente de identificare, precum şi pentru condiţii igienico-sanitare improprii pentru gătit.

Printre neregulile constatate se numără utilizarea unui cuptor pentru pizza cu cioburi de sticlă provenite de la geamul spart al uşii, folosirea unui senzor de gaz foarte murdar şi desprins parţial, utilizarea unor frigidere cu chedere neigienizate şi a unei camere frigorifice cu pragul şi tocul uşii cu pete de rugină şi vopsea exfoliată, folosirea unor ustensile de bucătărie neconforme şi existenţa unor infiltraţii de apă şi vopsea scorojită pe tavanul aflat deasupra mesei de preparare a alimentelor.

În ambele cazuri comisarii au dispus oprirea definitivă de a servire a produselor neconforme şi sistarea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor.

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

Sursa foto: https://debanat.ro/

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail