Un nou cartier rezidenţial, cu circa 200 de locuinţe, va fi construit în municipiul Sfântu Gheorghe, a anunţat joi, primarul Antal Arpad.

Potrivit acestuia, Consiliul Local a aprobat Planul Urbanistic Zonal care reglementează terenul viran aflat la capătul străzii Nicolae Iorga, în vecinătatea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, unde vor fi construite atât blocurile, cât şi o creşă.

Primarul Antal Arpad a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că aproximativ 100 de apartamente vor fi construite prin programul ANL pentru tinerii sub 35 de ani, iar peste 90 de apartamente, având destinaţia de locuinţe de serviciu pentru specialişti din educaţie şi sănătate, vor fi finanţate prin PNRR.

Edilul a precizat că lucrările de construcţie vor demara anul viitor.

„Proiectul va rezolva mai multe probleme în acelaşi timp, pe de o parte, vom dezvolta zona şi, în acelaşi timp, vom construi infrastructura pentru a deservi toată acea nouă zonă rezidenţială, deoarece vom avea o creşă, o grădiniţă şi o şcoală în apropiere. De asemenea, vor exista zone verzi şi parcări, astfel încât locul va fi atractiv pentru tineri”, a declarat Antal Arpad.

Planul Urbanistic Zonal include şi construirea unui drum de aproximativ 5 kilometri, care ar urma să facă legătura între municipiul Sfântu Gheorghe şi viitoarea autostradă Braşov-Sfântu Gheorghe-Bacău, dar şi cu drumul către Ilieni, care va duce către viitorul aeroport civil de la Ghimbav Braşov.

 

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail