Vineri, în parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe, Organizaţia Caritas a reuşit să strângă   laolaltă sute de oameni cu sufletul mare, care au dorit să fie solidari cu cei nevoiaşi, în cea mai mare acţiune de solidaritate din acest an, denumită Un milion de stele.

Conform declaraţiei organizatorilor, numărul celor ce au  venit la ora 18.00, pentru a aprinde o lumânare, a depăşit aşteptările acestora: „Noi am sperat că vor veni 500 de persoane, însă au  fost mai multe, pentru că, cele 500 de lumânări pregătite de noi s-au vândut deja, şi am mai adus încă 100 şi ceva, care au fost cumpărate.  Este a patra oară când organizăm acest eveniment în Sfântu Gheorghe”, ne-a spus  Hubbes Kinga, reprezentantul în judeţul Covasna al organizaţiei Caritas Alba Iulia, care a menţionat că şi locuitorii comunei Breţcu au luat parte, în acest an,  la această acţiune.

La eveniment au fost prezenţi oameni de toate vârstele şi ocupaţiile, unii mai emoţionaţi ca alţii, cu gândul la prieteni, dar şi la necunoscuţii care au nevoie de acest gest. O doamnă ne-a declarat: „Nu m-am gândit ce semnifică lumânarea aprinsă. Am o cunoştinţă într-o situaţie delicată şi m-am gândit că trebuie să fac acest gest ca spijin pentru cei nevoiaşi.” Chiar dacă vremurile sunt grele şi pensiile sunt mici, şi pensionarii au venit să susţină această acţiune: „Am aprins o lumânare pentru copiii săraci. M-am simţit bine să ştiu că am făcut acest gest”, ne-a mărturisit o doamnă trecută de prima tinereţe.

Evenimentul de anul acesta a avut loc în 33 de oraşe atât vineri, cât şi sâmbătă, iar voluntarii organizaţiei i-au încălzit pe cei prezenţi  cu ceai şi vorbe bune.

Anul trecut, în cadrul acestei acţiuni  au fost donaţi peste 63.000 de lei,  la nivel naţional. Din fondurile obţinute s-au împărţit pachete alimentare în preajma sărbătorilor de iarnă, familiilor nevoiaşe, dar şi pentru asistenţă socio-medicală în cadrul programelor de îngrijire la domiciliu, pentru îngrijirea vârstnicilor şi pentru asistenţă socio-educativă oferită copiilor vulnerabili din comunitate.

„Pentru mine este, de fapt, un gest de solidaritate. Banii pe care îi strângem sunt foarte importanţi, dar şi evenimentul în sine; să ne oprim o clipă şi să ne gândim şi la alţii, în zilele noastre de zi cu zi. Fiecare are probleme, dar totuşi să ne gândim şi la alţii care au şi mai multe probleme decât noi şi trăiesc în şi mai mare sărăcie decât noi. Este foarte important să avem astfel de evenimente”, a concluzionat Hubbes Kinga.

 

Maricela Dan

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail