Un grup de elevi de la Liceul „Puskas Tivadar” din Sfântu Gheorghe a înființat, recent, „Consiliul județean pentru protecția mediului”.

Elevii studiază la clase de protecția mediului și și-au propus, astfel, conștientizarea tinerilor de vârsta lor și a populației județului, în general,  asupra importanței protecției mediului.

„Scopul Consiliului constă în protejarea mediului, discutarea și soluționarea problemelor actuale ale mediului înconjurător, prin realizarea de campanii, organizarea de programe de dezvoltare a membrilor noștri, prin legături cu organizații non-guvernamentale, dar și cu instituții şi cu elevi și studenţi județ și din alte județe. Ne propunem să derulăm campanii de conștientizare a publicului cu privire la importanța protecției mediului, stabilirea unor măsuri pentru rezolvarea problemelor actuale din această sferă. Să acționăm ÎMPREUNĂ PENTRU UN MEDIU MAI BUN. Consiliul a fost creat la inițiativa unui grup de elevi ce studiază la profilul Protecţia Mediului, și din elevi interesaţi de rezolvarea, discutarea problemelor actuale ale mediului înconjurător.  Avem printre noi și reprezentanți din cadrul Extensiei Universitare <<Babeş Bolyai>>- având, în acest sens, încheiat parteneriat cu Extensia. De asemenea, avem încheiate parteneriate și următoarele instituții, entități: Primaria Municipiului Sf.Gheorghe, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Covasna, Instituția Prefectului Județului Covasna, TEGA S.A, Crucea Roșie Română- filiala Covasna, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna.”- ne-a spus președintele Consiliului, Balázs Dániel, elev la Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar”, în clasa XI-a la profilul „Protecția Mediului”.

Prima activitate a Consiliului a avut loc în 5 decembrie, de Ziua Mondială a Pământului. Atunci, membrii Consiliului au susținut o prezentare despre componența și importanța solului, la Liceul „Puskas Tivadar”, au organizat un concurs de desen cu tema „Ce înseamnă pentru tine pământul?”- la care au participat elevi din ciclul primar, ciclul gimnazial și din ciclul  liceal, de la școli din oraș.  Programul dedicat Zilei Pământului a cuprins și o prezentare despre natură, la o grădiniță din localitate, dar și alte activități.

Pregătiri pentru gală

Balázs Dániel a precizat că vineri, 22 decembrie, de la ora 19.00,  Consiliul pentru protecția Mediului va organiza, la Sfântu Gheorghe, festivitatea de premiere a elevilor participanți la concursul de desen organizat de Ziua Pământului.

Ana Ciorici Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail