Tinerii din medii defavorizate – care au nevoie de sprijin material pentru acoperirea cheltuielilor în vederea obținerii permisului de conducere, pot fi susținuți financiar prin programul „Permis pentru viitor”. Înscrierile se mai realizează pe parcursul a patru zile, au transmis organizatorii.
Aflat la a patra ediție, programul „Permis pentru viitor” este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România și este dedicat tinerilor din medii defavorizate, născuți între anii 1994 și 2001 inclusiv, elevi sau absolvenți de liceu, școli profesionale sau școală generală, care au nevoie de sprijin material pentru acoperirea cheltuielilor necesare obținerii permisului de conducere (școala de șoferi și taxele adiacente).
„Acoperim costurile școlii de șoferi (pentru Categoriile B, C, D, tractoare agricole și forestiere, tramvai, troleibuz), pentru tineri din medii defavorizate, cărora existența permisului de conducere este un avantaj sau o condiție la angajare, ori în îndeplinirea sau extinderea atribuțiilor de serviciu. Se pot înscrie tineri din mediile defavorizate, cu vârsta între 18-25 ani, care: sunt la începutul carierei profesionale, și/sau doresc să ocupe un loc de muncă, și la angajare este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere; au un loc de muncă / se află în activitate, și permisul de conducere ar fi un instrument benefic în îndeplinirea și/sau extinderea atribuțiilor de serviciu; au permis de conducere, dar pentru ocuparea unui loc de muncă sau îndeplinirea atribuțiilor de serviciu este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie; din alte motive doresc să obțină permis de conducere, dar nu au posibilități materiale pentru acoperirea cheltuielilor aferente.”- au transmis, vineri, reprezentanții Fundației pentru Comunitate.
Astfel, sponsorizarea se poate solicita pentru cheltuieli de calificare – acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria B, C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie, și acoperirea integrală sau parțială a cheltuielilor aferente obținerii certificatului de competență profesională (atestat) pentru categoria C, CE, D sau DE.
Trebuie ținut cont de faptul că vârsta minimă pentru înscrierea la școala de șoferi în cazul categoriei C/CE este de 21 ani și că vârsta minimă pentru înscrierea la școala de șoferi în cazul categoriei D/DE este de 24 ani.
Înscrierile se realizează până în 25 ianuarie 2019, detalii și formularul de înscriere fiind disponibile accesând http://pentrucomunitate.ro/web/index.php?option=com_content&view=article&id=733&Itemid=141&lang=ro.
„În cadrul celor trei ediții ale programului de până acum, 52 de tineri au obținut permis de conducere, și alți 37 de beneficiari sunt programați pentru susținerea examenului sau se află în diferite faze ale cursurilor școlii de șoferi.”- au transmis reprezentanții Fundației pentru Comunitate.
La ediția a treia a programului, patru tineri din județul Covasna au obținut finanțare.
Fundația pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor.
Ana Ciorici COSTACHE