Peste 100 de sportivi din zece ţări vor participa la ediţia din acest an a Turului ciclist al Ţinutului Secuiesc, ce va avea loc în perioada 10-13 august, pe un traseu care cuprinde mai multe localităţi din judeţele Covasna şi Harghita.

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Robert Raduly, unul dintre principalii organizatori ai evenimentului, a declarat joi la Sfântu Gheorghe, în cadrul unei conferinţe de presă, că această competiţie aflată la cea de-a V-a ediţie, se desfăşoară sub egida Federaţiei Internaţionale de Ciclism (UCI) şi va reuni la start 15 echipe, printre care 8 continentale şi 3 selecţionate naţionale, respectiv ale Serbiei, Bulgariei şi Slovaciei.

De asemenea, printre competitori se va afla şi ciclistul ucrainean Vitali Popkov, câştigătorul ediţiei de acum doi ani, care la circuitul de anul trecut a avut un accident dramatic chiar înaintea liniei de sosire, în urma căruia risca să rămână paralizat. ”Ne bucurăm să îl avem din nou printre noi pe Vitali Popkov (…). A început antrenamentele în primăvara acestui an şi chiar dacă nu se află în formă maximă va participa la turul ciclist. E un miracol că poate continua”, a declarat Raduly.

Turul ciclist va însuma aproape 500 de kilometri în patru etape, care se vor desfăşura pe parcursul a trei zile, iar startul se va da din incinta fabricii de ape minerale Tuşnad, principalul sponsor la competiţiei. În prima zi a concursului se vor parcurge circa 183 de kilometri pe ruta Tuşnad – Pasul Nyerges – Târgu Secuiesc – Sfântu Gheorghe – Târgu Secuiesc – Pasul Nyerges – Miercurea Ciuc, iar în cea de-a doua, 182 km pe traseul Miercurea Ciuc – Vlahiţa – Brădeşti – Suseni – Joseni – Gheorgheni – Miercurea Ciuc – Pasul Tolvajos – Harghita Bai. Etapa a treia, care va avea loc pe data de 13 august, va cuprinde două probe, una de contratimp individual de 7 km pe traseul Harmaskereszt – Harghita Băi/Hotel Ozon, şi un circuit de 123 km pe traseul Miercurea Ciuc – Racu – Mihăileni – Frumoasa – circuit pe străzile din Miercurea Ciuc.

Costul organizării competiţiei se cifrează la aproape 130.000 de lei, suma fiind acoperită în proporţie de 50-50% de către sponsori şi autorităţile locale din judeţele Harghita şi Covasna.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail