Aproximativ 40% din locurile la pensiunile covăsnene din rețeaua Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC) sunt deja rezervate pentru sărbătorirea Paștelui.

Daragus Attila, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC), a declarat ieri că rezervările locurilor din pensiunile incluse în rețea au început cu aproximativ două – trei luni în urmă, fiind făcute, în mare parte, de persoane din sudul țării. „După Revelion, deja au început și rezervările pentru Paște, majoritatea fiind făcute de persoane din Sudul țării. Deocamdată, cam 40% din locurile la pensiunile ANTREC Covasna sunt ocupate (…). E bine ca oamenii să facă rezervare din timp, pentru că anul acesta, și la catolici și la ortodocși, Paștele cade în aceeași perioadă (…)”. – a declarat Daragus Attila.

Potrivit acestuia, cei care vor sărbători Paştele la pensiunile covăsnene din reţeaua ANTREC vor fi serviți cu preparate specifice Paștelui, dar și cu bucate specifice zonei. Turiştii vor putea merge la slujba de Înviere la bisericile din împrejurimi și conform obiceiului zonei, fetele, femeile, vor fi stropite cu apă sau cu parfum.

„Vor fi pregătite mâncăruri specifice zonei noastre, ținând cont și de bucătăria românească. Nu vor lipsi ouăle vopsite, va fi pregătit drob, papricaș, ciorbă sau friptură de miel, iar conform obiceiului de la noi, luni (în a doua zi de Paște – n.r.), lucrătorii, patronii pensiunilor vor merge să stropească fetele, femeile cu apă sau cu parfum. Deci, se fac pregătiri. Important e ca turistul să fie mulțumit, să găsească ceea ce și-a dorit a vrut și mai mult decât atât. Noi vom veni cu tot ce putem (în întâmpinarea turiștilor – n.r.). Sperăm că va fi și vreme frumoasă.”- a spus vicepreședintele ANTREC.

Acesta a precizat că ofertele la pensiunile ANTREC Covasna sunt flexibile.

„Prețurile au rămas ca anul trecut, sunt foarte flexibile, avem prețuri pentru o noapte, pentru două nopți, trei nopți, patru nopți, pentru fiecare cum vrea, deci sunt foarte flexibile.” – a spus Daragus Attila.

Potrivit acestuia, anul 2016 a fost unul bun în ceea ce privește turismul şi că speră ca şi acesta să se ridice cel puţin la acelaşi nivel.

„2016 a fost un an destul de bun, a fost o vară destul de caldă și în județul Covasna, fiind în Curbura Carpaților, merge bine în turism când e cald, pentru că majoritatea turiștilor vin din sudul țării, iar iarna, merge bine când avem zăpadă. Am avut și zăpadă, am avut și vară frumoasă, am avut turiști destul de mulți. Acum, Turia / Balvanyos sunt pe locul al doilea din județ în ceea ce privește camerele rezervate turiștilor, potrivit statisticilor, așa că mergem înainte și sperăm că va fi o vară așa de caldă și un an cel puțin la fel de bun.” – a mai spus Daragus Attila, care a amintit că la acest sfârșit de săptămână, la Balvanyos se va desfășura cea de-a XII-a ediție a festivalului gastronomic „Pomana Porcului”, la care au anunțat participarea 19 echipe și la care sunt așteptați să participe localnici și turiști.

Ana Ciorici Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail