PC Covasna acuză Consiliul Judeţean Covasna că doreşte predarea unei investiţii realizată în proporţie de 10%

Într-un comunicat de presă, Preşedintele Filialei Covasna a Partidului Conservator, Dan Suciu, informează că a vizitat zilele acestea locaţiile în care Consiliul Judeţean Covasna pretinde că ar fi investit peste 5,4 milioane euro pentru realizarea proiectului „Drumul Apelor Minerale”. Potrivit acestuia, în urma vizitei pe teren s-a constatat că lucrările pentru care Consiliul Judeţean Covasna a convocat comisia de recepţie în data de 10 august 2011, nu erau finalizate decât în proporţie de aproximativ 10%.

Referitor la această situaţie Dan Suciu declară: „Împreună cu un specialist în construcţii, am vizitat mai multe localităţi în care Consiliul Judeţean Covasna a programat recepţia obiectivelor incluse în proiectul ‘Drumul Apelor Minerale’. Am constatat că lucrările nu erau finalizate decât în proporţie de 10-15%, păreau de cea mai proastă calitate şi din cele mai ieftine materiale. Vicepreşedintele CJ Covasna, Demeter Janos, în calitate de preşedinte al comisiei de recepţie, a amânat în data de 10 august 2011, recepţia lucrărilor efectuate în cadrul proiectului „Drumul Apelor Minerale” la Baraolt, pe motiv că nu s-ar fi întrunit un număr suficient de membri ai comisiei de recepţie. Oare dacă comisia s-ar fi întrunit, ce anume s-ar fi recepţionat?

M-am adresat Consiliului Judeţean Covasna pentru a-mi comunica detaliat pe ce anume au cheltuit peste 5,4 milioane de euro, având în vedere că au invitat deja administraţiile locale la recepţia lucrărilor. Se pare că banii au fost cheltuiţi, dar nu se vede unde sunt milioanele de euro. Fie Consiliul Judeţean Covasna instalează robinete de aur, fie montează prize de 7 lei, la preţ de 1.000 de euro bucata! Aştept cu interes, alături de toţi potenţialii beneficiari ai acestei uriaşe investiţii, să văd cum au fost cheltuiţi banii europeni. Mă aştept ca preşedintele CJ Covasna să ascundă iarăşi de opinia publică modul în care cheltuie banul public, după cum îi este obiceiul. Voi sancţiona orice lipsă de transparenţă a preşedintelui CJ Covasna, prin sesizarea Departamentului pentru Luptă Antifraudă, întrucât, din ceea ce se vede până acum, ‘Drumul Apelor Minerale’ pare că s-a transformat în ‘Tunul Apelor Minerale’. Deoarece o imagine face cât o mie de cuvinte, am făcut fotografii la faţa locului, pe care le pun la dispoziţia presei, pentru ca cetăţenii să vadă cum milioanele de euro ale Drumului Apelor Minerale dispar pe apa sâmbetei”, se arată în comunicatul dat publicităţii ieri.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail