Te pregătești pentru venirea pe lume a micuțului tău? De altfel, emoțiile sunt inerente, nu doar pentru o viitoare mămică, ci și pentru cuplul care va primi în curând noul membru al familiei. De aceea, este important să vă pregătiți din timp, amenajând cu răbdare și plăcere camera bebelușului. Bineînțeles, că acest proiect se va dezvolta odată cu copilul, fiind într-o continuă transformare pentru a răspunde nevoilor mereu în schimbare ale micuțului tău.
Iată trei lucruri de care să ții cont atunci când amenajezi camera puiului tău
- Începe cu curățenia generală, continuă cu iluminarea corectă a încăperii
Înainte de a aduce pe lume copilașul asigură-te că locuința este curată și că ai făcut curățenie generală în toate camerele. Pentru ca noul să intre în viața ta fără nicio problemă, aruncă toate lucrurile inutile, de care nu mai ai nevoie, de la obiecte vestimentare pe care nu le mai folosești, până la veselă, hârtii sau cărți vechi. Camera care va fi transformată în universul colorat al puiului tău trebuie să fie zugrăvită și dacă consideri, acolo unde este necesar, trebuie reparată. Verifică sistemul de închidere a geamurilor, pereții de mucegai sau caloriferele.
De asemenea, ia în considerare o iluminare corectă în cameră și folosește benzi cu led aplicate discret pe mobilă care nu deranjează somnul copilului. La Hornbach.ro găsești un paletar întreg din care poți alege, așa că nu întârzia nicidecum pregătirile.
De asemenea, poți folosi lampa de veghe, mai ales noaptea când dorești să alăptezi deoarece, lumina puternică a becului este un stimul prea puternic pentru nou-născut.
- Alege mobilierul corect
Mai ales pentru că acesta va dispărea destul de rapid din peisaj, dar dacă ai posibilitate optează pentru dulapuri masive, de sus până jos pe care să le umpli de hăinuțe și jucării. Trebuie să ai în vedere ca centrul camerei să fie liber pentru ca tu și partenerul să vă mișcați lejer, iar cu timpul să-i servească copilului ca loc de joacă unde să-și manifeste creativitatea.
De asemenea, goana după pătututul perfect este o provocare pentru majoritate părinților. Să ai în vedere modele din lemn, finisate foarte bine, cu colțuri și muchii rotunjite. Nu alege modele de pat cu zăbrele distanțate pentru că bebe riscă să-și prindă mânuța sau un picioruș în spațiul liber, nemaiputând să se elibereze. Plus că, salteaua trebuie să fie din spumă, acoperită cu material din bumbac. Acesta lasă pielea să respire, nu o supraîncălzește și nu reține umezeala din corp.
- Culorile contează
În general, camera unui copil este plină de viață și culoare. Poți tapeta unul dintre pereți, cel din dreptul pătuțului, într-o culoare pastel, roz, mov sau albastru polar. Cel mai sigur, cel puțin în primii ani de viață ai copilului este să folosești culori neutre pentru amenajarea pereților. Bejurile calde se împletesc perfect cu nuanțele de alb din piesele de mobilier, iar griurile calde fac casă bună cu orice tapet trăznit ai vrea să alegi.
Nu în ultimul rând, așează lucrurile în funcție de cum îți este mai comod și învață să te adaptezi pentru că această cameră este destinată schimbării și diferitelor etape prin care bebelușul va trece odată cu înaintarea în vârstă. Acesta este un proiect de care trebuie să se bucure ambii părinți, așa că puneți toată creativitatea și dragostea în amenajarea celei mai îndrăgite încăperi din toată casa.
Sursă foto: Shutterstock.com