Organizaţii non-profit, instituţii de învăţământ de stat şi instituţii furnizoare de servicii sociale şi educaţionale, care doresc să deruleze proiecte de educaţie pentru copii şi tineri aparţinând grupurilor vulnerabile, şi care au nevoie de  materiale informatice pentru a le implementa pot aplica până mâine, 8 august, la proiectul „Toţi copiii au dreptul la educaţie IT”.

Proiectul a fost lansat recent de Asociaţia „Ateliere Fără Frontiere”, în parteneriat cu Fundaţia Vodafone România. În cadrul acestui proiect, finanţat de către Fundaţia Vodafone România prin intermediul liniei de finanţare Fondul pentru Fapte Bune, vor fi donate 500 de echipamente IT (desktop-uri si laptop-uri), recondiţionate intr-un atelier de inserţie socio-profesională de către persoane aflate în dificultate.

Pentru cele 500 de echipamente pot candida organizaţii non-profit, instituţii de învăţământ de stat şi instituţii furnizoare de servicii sociale şi educaţionale, care doresc să deruleze proiecte de educaţie pentru copii şi tineri aparţinând grupurilor vulnerabile, şi care au nevoie de  materiale informatice pentru a le implementa”, a anunţat pe site-ul propriu, Asociaţia „Ateliere fără frontiere”. Structurile interesate să aplice îşi pot înscrie proiectele prin completarea formularului disponibil online (pe site-ul www. atelierefarafrontiere.ro, secţiunea Toţi copiii au dreptul la educaţie IT”).

Pentru a completa înscrierea, structurile vor trimite ca răspuns la emailul de confirmare primit în momentul înregistrării candidaturii o serie de documente. Fără acestea, aplicaţia devine neeligibile pentru a intra în jurizare.

Termenul limită de depunere a aplicaţiilor este  8 august (a.c.). Jurizarea proiectelor înscrise, afişarea listelor proiectelor laureate se desfăşoară în septembrie, iar livrarea echipamentelor se va face în luna octombrie.

Informaţii suplimentare privind condiţiile de eligibilitate, formularul de înscriere şi alte detalii pot fi găsite pe site-ul Asociaţiei „Ateliere fără frontiere”, www.atelierefarafrontiere.ro, sau accesând link-ul http://atelierefarafrontiere.ro/toti-copiii-au-dreptul-la-educatie-it/.

„Ateliere fără frontiere” (AFF) este o asociaţie română, creată în mai 2008, având ca scop inserţia socială, profesională şi civică a persoanelor aflate în mare dificultate.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie non-guvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. Detalii despre programele Fundaţiei se găsesc pe site-ul: fundatia-vodafone.ro.

A.A.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail