Peste 30 de tineri din șapte țări au participat, în cursul săptămânii trecute, la proiectul internațional organizat de Asociația Tinerilor din județul Covasna – HARIT intitulat A-HA: Active Healthy Attitude (Atitudine Sănătoasă și Activă). La proiectul internațional care a avut loc în Sfântu Gheorghe, între 21 – 29 februarie,  au participat tineri din tăriile: Turcia, Grecia, Lituania, Bulgaria, Italia, Slovacia și România.

  . .

Lucrătorii de tineret din cele șapte țări au avut parte de educație non-formală, iar cu ajutorul  facilitatorilor au lucrat, o săptămână întreagă, pe căutarea unor soluții cu ajutorul cărora fiecare participant (lucrător de tineret) își va putea ajuta propria comunitate.

Tinerii participant al proiect  au împărtășit unii cu alții  metodele prin care autoritățiile, organizațiile neguvernamentale concept, în fiecare țară, diferite măsuri pentru prevenirea consumului  de droguri, țigări și a alcoolului în rândul tinerilor.  Totodată, participanții au stat de vorbă cu reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al Județului Covasna, au participat la prelegeri în cadrul cărora  au vorbit persoane care, ani de zile,  au fost dependente  de alcool, droguri, țigări și jocuri de noroc, oameni care la rândul lor le -au vorbit despre lupta de zi cu zi, pe care o au cu diferitele dependențe.

Potrivit organizatorilor, alegerea acestei teme de discuție a avut ca punct de pornire  proiectul pe care Asociația Tinerilor din Județul Covasna – HARIT l-a organizat, anul trecut, un eveniment itinerant denumit ”Viața unui dependent de droguri”.  În cadrul respectivului proiect, la care au luat parte un număr mare de tineri,  Dali Csongor, un tânăr de 32 de ani,  a vorbit  despre chinurile prin care a trecut în vremurile în care a fost consummator de droguri.

Oltean Csongor, președintele asociației a precizat: ”Este foarte necesar să încercăm să educăm tinerii și în acest mod. Lucrăm cu mulți tineri, voluntary,  și organizăm multe evenimente în fiecare an, unde sunt șanse ca unii tineri să consume droguri sau alcool în mod excesiv. Considerăm că altfel de proiecte pot fi în folosul comunității, deoarece acești tineri odată întorcându-se în comunitatea lor, vor putea ajuta alți tineri să scape de viciile nocive.”

Proiectul organizat de către Asociația Tinerilor din Județul Covasna – HARIT are un buget de peste 17.000 de euro și a fost finanțat de Comisia Europeană, prin Erasmus Plus.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail