Societatatea de salubrizare TEGA SA anunță că în mai multe rânduri a colectat deșeuri din zonele din jurul municipiului Sfântu Gheorghe, din locuri unde de fapt n-au ce să caute gunoaiele.

Potrivit Biroului de presă al societății, deși aceste acțiuni nu face parte neapărat din atribuțiile societăţii, angajații TEGA au îndepărtat, în ultimele zile, deșeurile din pădurea înconjurătoare, lăsate de persoane certate cu legea bunului simț care nu înțeleg, încă, că locul gunoaielor pe care le produc la iarbă verde este în coșurile amenajate în zonă sau în saci de gunoi care trebuie luați și aruncați în containerele din preajma locuinței fiecăruia. 

„Cred că dacă oricum plătești pentru colectarea deșeurilor, nu are rost să le arunci la marginea unei păduri sau în albia unui pârâu, mai ales că rişti o amendă foarte mare pentru asta. Dacă găsim gunoi în astfel de locuri, vom raporta cu siguranță acest lucru și am făcut-o de mai multe ori în această săptămână. Nu doar deșeurile aruncate în pădure ne-au atras atenția, ci și urmele de picnicuri lăsate la Izvorul Honvéd, de exemplu. Se vede clar că oamenii petreceau, iar pe masă au fost lăsați struguri, portocale, mâncare și băuturi care nu au fost strânse, ci pur și simplu abandonate acolo. Dorim să atragem atenția asupra faptului că poate fi chiar periculos să lăsați alimente la marginea pădurii, deoarece acestea atrag animalele sălbatice, în special urșii. Cred că este în interesul tuturor să nu existe urși în zonele de drumeții din apropierea orașului, este bine ca oamenii să poată face o drumeție în liniște și să se simtă bine. Nu credeam că în 2024 mai trebuie să spunem că deșeurile de la picnicuri nu trebuie lăsate la faţa locului, ci trebuie aruncate în locurile special amenajate. Există coșuri de gunoi pe amplasament, așa că nici asta nu ar trebui să fie o problemă”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

TEGA face tot posibilul pentru a menține zona curată atunci când poate, dar acest lucru depinde și de locuitori.

Important! Depozitarea ilegală de deşeuri se pedepsește cu amenzi destul de mari, cea mai ridicată amendă din țară până în prezent fiind dată în luna august, în valoare de 45.000 de lei”, transmite conducerea societății de salubrizare.

M.D.C.

Sursa foto: TEGA S.A.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail