Biroul pentru Tineret din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe va organiza joi, 23 noiembrie, un târg de schimb de haine, în cadrul programului effAct, iniţiat în urmă cu un an cu scopul de a determina membrii comunităţii locale să adopte un stil de viaţă simplu, fără excese şi fără risipă.

Organizatorii programului au lansat lunar câte o temă şi câte o provocare, îndemnând cetăţenii să adopte obiceiuri mai sănătoase şi mai prietenoase cu mediul înconjurător, iar tema lunii noiembrie a fost stoparea cumpărăturilor de haine în exces, golirea garderobei de hainele vechi şi inutile şi donarea acestora în beneficiul persoanelor nevoiaşe.

„Ca parte a iniţiativei effAct din luna noiembrie, vă încurajăm să vă analizaţi obiceiurile vestimentare – cumpărăturile, utilitatea, cantitatea versus calitatea articolelor. Haideţi să ne simplificăm garderoba în funcţie de aceste criterii şi să renunţăm la obiectele de care nu mai avem nevoie. Aduceţi hainele sortate şi în stare bună în spaţiul comun de la biroul nostru, amenajat pentru acest eveniment, şi apoi alegeţi din hainele aduse de ceilalţi participanţi. Luaţi acasă doar ceea ce aveţi cu adevărat nevoie. Restul hainelor vor fi distribuite familiilor nevoiaşe, în colaborare cu Direcţia de Asistenţă Socială Sfântu Gheorghe”, au scris organizatorii pe Facebook.

Evenimentul va avea loc joi, de la ora 18,00, la sediul Biroului pentru Tineret din Sfântu Gheorghe.

Printre temele propuse anul acesta în cadrul programului effAct s-au mai numărat economisirea apei şi energiei, reducerea poluării şi colectarea selectivă a deşeurilor.

Reducerea risipei de alimente a fost o altă temă, iar în cadrul unui eveniment, intitulat „The taste of no waste”, participanţii au avut posibilitatea de a afla cum pot găti mai eficient, folosind cu predilecţie, produse fabricate sau cultivate pe plan local, astfel încât să reducă la mimimum deşeurile alimentare.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail