În organizarea Direcției Județene de Sport și Tineret Covasna și a Asociației de Tineret ECOU, în perioada 21-27 august a.c. are loc prima ediție a Taberei Multiculturale Naționale de la  Pădureni, la care şi-au anunţat participarea câte cinci reprezentanţi a  10 dintre etniile din România:  armeni, croați, evrei, greci, maghiari, romi, ruși lipoveni, tătari, turci, ucrainieni. Astfel, după două  ediții la Șugaș Băi, cu reprezentanți ai maghiarilor, romilor și românilor, Asociația de Tineret ECOU are onoarea să fie responsabilă de un eveniment mult mai amplu, prin coordonatorii Mădălin Guruianu și Leila Cârciumaru, dar și prin voluntarii Alexandru Ujvarosi, Karina Musteață, Roxana Macarie, Andreea Băcilă, Loredana Giurgică, Gabi Suciu, Alexandra Frâncu, Arad Ionuț, Sorin Dandu, Alex Vasile, Petrică Brustan şi Cristian Pistol.

Mădălin Guruianu a menţionat faptul că întregul eveniment de la Pădureni  este conceput ca un promotor al multiculturalității, și presupune un concurs cu mai multe etape între participanții care vor fi împărțiți în „4 CASE” – actorii, debaterii, spiridușii și tinerii, pornind de la cele 4 evenimente reprezentative pentru Asociația de Tineret ECOU: Trupa de Teatru, Clubul de Dezbateri Academice, Festivalul „Povestea din Ajun” și Cortul de Tineret la Zilele Sfântu Gheorghe.

Potrivit acestuia, pe parcursul Taberei Multiculturale Naționale de la  Pădureni vor fi organizate și excursii, petreceri tematice, reprezentație de teatru-forum cu piesa „Nu puteți voi urî, cât putem noi iubi”. De asemenea, vor fi organizate  seminarii pe teme de multi și interculturalitate dar și dezbateri libere la care vor fi prezenţi  invitați de marcă din județul Covasna, cu experiență în domeniu, printre care se numără profesorii de istorie Maria Băilă și Victor Sibianu, specialista de la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, Andreea Chiricescu, pictorul Ramon Grosos, dar și viitorii lideri ai comunității- Alumni Ecou, Călina Cruceriu, Simina Gheorghincă, Ioana și Paula Cocoveică, Daniel Cruceriu, Vlad Vidican, Gabriel Moise și Emil Pantelimon.

„Cu speranța că va fi o întâlnire memorabilă pentru participanți, organizatorii taberei speră că din ce în ce mai multă lume va înțelege că o Românie puternciă înseamnă o Românie cu minorități puternice și bine reprezentate” a conchis Mădălin Guruianu.

M.D.C.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail