Până în data de 23 ianuarie, studenţii, masteranzii şi doctoranzii care sunt înscrişi la facultate în anul universitar 2014-2015, şi care au ca temă de licenţă, de dizertaţie sau de doctorat un subiect aplicabil în Sfântu Gheorghe sau în judeţul Covasna, pot depune dosarul pentru una dintre bursele puse la bătaie şi anul acesta, de către municipalitate.

. . Pentru al doilea an consecutiv, fiind ca o extensie a programului de burse pentru elevii de liceu din anii terminali iniţiat de consilierul local Mădălin Guruianu în urmă cu şase ani, programul de burse pentru studenți demarat de către consilierul local Zsigmond Joszef îşi propune să premieze ideile inovatoare aplicabile în municipiul Sfântu Gheorghe.

Programul este destinat tinerilor studenţi cu vârsta până la 35 de ani, cu domiciliul în Sfântu Gheorghe, care îşi susţin lucrarea de licenţă, master sau doctorat anul acesta, având ca temă un subiect legat de oraşul Sfântu Gheorghe. Valoarea bursei diferă astfel: pentru studenţii care îşi susţin licenţa, bursa va avea valoarea de 300 de lei, pentru masteranzi, 500 de lei, iar pentru doctoranzi, 1000 de lei.

Totodată, pentru a fi eligibili, studenţii trebuie să frecventeze cursurile universitare de licenţă, master sau doctorat la zi, oriunde în lume, la unităţi de învăţământ superior oficiale din ţara respectivă şi să se afle în faza de pregătire a tezei. Punctajul minim pe care candidaţii trebuie să îl însumeze, în baza dosarului, trebuie să fie de 40 de puncte. Dosarul va conţine, pe lângă un CV şi o copie a cărţii de identitate, o adeverinţă emisă de unitatea de învăţământ superior pe care aplicantul o frecentează din care să reiasă statutul de student, o adeverinţă de la aceeaşi unitate de învăţământ cu media generală a studentului din anul şcolar anterior, un formular de înscriere, planul de cercetare în format tipărit şi electronic, rezumatul planului de cercetare (maxim 4.000 de caractere), recomandarea profesorului coordonator care certifică caracterul original al planului de cercetare şi utilitatea regională a acestuia, şi actele doveditoare a participării la diferite conferinţe şi sompozioane de specialitate. Dacă studentul deţine şi alte documente importante, acestea pot fi ataşate la dosarul de candidatură, potrivit regulamentului.

La demararea proiectului, Zsigmond Joszef a dorit să menţioneze că facultatea frecventată de studentul care îşi depune dosarul în vederea obţinerii unei burse oferite de Consiliul Local Sfântu Gheorghe, nu trebuie să fie exclusiv pe teritoriul României, astfel, având acces la proiect şi studenţii români plecaţi în afara graniţelor ţării, la studiu. Motivul pentru care Consiliul Local a decis acest lucru, este menţinerea legăturii cu tinerii din oraş şi arătarea spijinului şi interesului primăriei în proiectele inovatoare pe care aceştia le realizează.

Anul acesta, suma oferită de către Consiliul Local al municipiului Sfântu Gheorghe creşte la 100.000 de lei, fiind mai mare cu 25.000 de lei faţă de anul trecut, iar perioada de acordare a bursei a crescut de la 3 la 4 luni.

Regulamentul poate fi accesat pe pagina oficială  primăriei Sfântu Gheorghe: http://www.sepsiszentgyorgyinfo.ro/edit_file/uploads/files/2014/palyazatok/egyetemi/hcl_78_2014_burse_studenti.pdf

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail