. . Un grup de studenți ai Institutului de Arheologie Pre- și Protoistorică, din cadrul Universității Friedrichs – Wilhelm din Bonn au vizitat, zilele trecute, principalele situri și Muzee ale Transilvaniei.
În cadrul turului pe care l-au efectuat în județul Covasna, cei 23 de studenți și doi profesori ai Institutului de Arheologie Pre- și Protoistorică de la Universitatea din Bonn au vizitat, pentru prima dată, expoziția de bază de la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR) din Sfântu Gheorghe, dar și puncte de interes cultural-istoric deosebite precum fortificația de la Comolău – comuna Reci, castrul roman Angustia de la Brețcu, Cetatea dacică de la Covasna și rezervația naturală „Cheile Vârghișului”.
Vizita ce a avut loc în această săptămână este parte a colaborării dintre MNCR și Universitatea Friedrichs – Wilhelm din Bonn, și a fost organizată la inițiativa dr. habilitat Alexandru Popa, cercetător științific în cadrul MNCR și în același timp profesor asociat al Universității din Bonn.
„Vizita la MNCR Sfântu Gheorghe a urmărit promovarea potențialului arheologic și cultural al sud-estului Transilvaniei în rândul viitorilor specialiști din domeniul Arheologiei pre- și protoistorice de la Universitatea Bonn. Inițiativa organizării acestei vizite de studii îmi aparține, având și dubla calitate de cercetător și profesor universitar. (…) O asemenea vizită a studenților de la Bonn este organizată pentru prima dată în colaborare cu MNCR. În trecut, muzeul a mai fost vizitat și de reprezentanți ai altor Universități europene.” – a declarat, pentru ziarul „Mesagerul de Covasna”, dr. Alexandru Popa.
Potrivit acestuia, potențialul unor cercetări comune legate de istoria sud-estului Transilvaniei este destul de mare și oferă cadrul necesar pentru valorificarea științifică, muzeistică și turistică, în comun, dintre cele două instituții.
Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail