Ştrandul municipal din Sfântu Gheorghe s-ar putea deschide săptămâna viitoare, însă, din cauza pandemiei de coronavirus, numărul biletelor de acces va fi redus faţă de anii anteriori.

Conducerea societăţii Sepsi Rekreativ, aflată în subordinea Primăriei Sfântu Gheorghe şi care administrează bazele publice de agrement din municipiu, a declarat că, dacă vremea va fi favorabilă, ştrandul va fi deschis în data de 9 iulie.

Directorul Sepsi Rekreativ, Bodor Lorand, a declarat pentru AGERPRES că activitatea va fi reluată cu respectarea tuturor dispoziţiilor de prevenire şi limitare a răspândirii noului coronavirus, care vizează, printre altele, distanţarea fizică şi dezinfectarea spaţiilor comune.

Bodor Lorand a menţionat că intrarea în incinta ştrandului se va face în două serii, dimineaţa între orele 8 şi 13 şi după-amiaza între orele 14 şi 19, pauza de o oră urmând să fie folosită pentru dezinfectarea şezlongurilor.

Date fiind restricţiile impuse de autorităţi, numărul persoanelor care vor avea acces simultan în incinta ştrandului va fi redus la aproape o jumătate faţă de ceilalţi ani.

„În week-end aveam cam 2.000 de intrări când era timp frumos, acum se vor reduce la aproape o jumătate”, a declarat directorul Rekreativ.

Potrivit acestuia, atât scăderea numărului de bilete de acces, cât şi cheltuielile suplimentare făcute cu materialele dezinfectante vor greva bugetul societăţii.

„Anul trecut am terminat pe plus, nu am avut pierderi, dar anul acesta nu ştiu dacă vom reuşi”, a mai spus directorul Sepsi Rekreativ.

Bodor Lorand a adăugat că ar dori ca tarifele de intrare să nu fie majorate faţă de anul trecut, însă decizia aparţine Consiliului local, prin urmare va reveni cu informaţii legate de costul biletelor şi modalitatea în care vor putea fi achiziţionate, nefiind exclus să fie introdusă şi varianta on-line.

Piscina din Sfântu Gheorghe a fost redeschisă săptămâna trecută, după 100 de zile în care nu a funcţionat, însă deocamdată au acces sportivii profesionişti legitimaţi şi cursanţii de la programele de iniţiere în înot, urmând ca în funcţie de evoluţia pandemiei şi de deciziile luate la nivel central să fie permis accesul şi pentru publicul larg.

În interiorul bazei de înot este permis accesul simultan pentru maximum 30 de persoane iar în bazin – maximum 12 persoane simultan, câte două pe fiecare culoar.

De asemenea, se permite accesul doar pentru cel mult şase persoane în fiecare vestiar iar la duşuri poate merge doar câte o singură persoană.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail