O doamnă în vârstă de 72 de ani, din Sfântu Gheorghe, a fost tâlhărită în urmă cu câteva zile. N-a stat pe gânduri şi a pornit singură să dea de urma cerceilor ce-i fuseseră furaţi.

În timp ce se deplasa pe strada Berzei, două persoane necunoscute i-au smuls cerceii de la urechi, după care au fugit. Într-un comunicat transmis redacţiei noastre de purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna, Iulia Grigoraş, se precizează că doamna B. Ana a ales să facă cercetări pe cont propriu, şi a decis să sesiseze poliţia abia după ce a descoperit cerceii sustraşi, la una dintre casele de amanet din oraş. Aceasta le-a spus poliţiştilor că nu a suferit leziuni corporale vizibile, datorită faptului că cerceii aveau un sistem de închidere-deschidere care funcţiona foarte uşor.

Poliţiştii care au făcut verificări la casa de amanet cu pricina au stabilit că bijuteriile au fost amanetate de tânăra G. Katalin, de 31 ani, domiciliată în Sfântu Gheorghe. Luată la întrebări cu privire la provenienţa cerceilor lăsaţi gaj, aceasta a declarat că i-a primit de la fratele său, G. Matei, de 23 ani, care locuieşte fără forme legale în satul 23 August, judeţul Constanţa.

Poliţiştii din cadrul  Biroului Investigaţii Criminale continuă cercetările pentru identificarea celeilalte persoane care a participat la furtul cerceilor, şi tragerea la răspundere a numitului G. Matei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie. (M.G.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail