Asociația de Tineret Ecou din Sfântu Gheorghe pregăteşte cea de-a VII-a ediție a Festivalului „Povestea din Ajun” ce se va desfășura în perioada 5-20 decembrie a.c., eveniment în care sunt implicați peste 50 de tineri voluntari, elevi, studenți și absolvenți de studii superioare.

Potrivit organizatorilor, printre invitații de seamă din acest an se numără celebrul artist Ștefan Hrușcă, care va colinda la Sfântu Gheorghe în data de 11 decembrie. De asemenea, și-au anunțat participarea, în cadrul evenimentului, artiștii Teatrului Ion Creangă din București, care vor pune în scenă piesa Scufița Roșie, pentru copiii din grădinițe.

Într-un comunicat de presă transmis redacţiei noastre, se menţionează că ediția de anul acesta este deschisă de Cartea de colorat „Căsuța din Poveste”, distribuită gratuit unui număr de 10.000 de copii din județul Covasna. Totodată, organizatorii își doresc ca la această ediție să reintroducă, în programul festivalului, Colindele în autobuze. De asemenea, seria de concerte în interiorul bisericilor va găzdui Concertul de Crăciun „Seri albastre” (în două părți). Începând cu această ediţie, turneul de colinde din licee se va numi „Turneul 3M”. Şi în acest an, Muzeul Național al Carpaților va găzdui Atelierele „Povestea din Ajun”, iar Centrul de Cultură Arcuș este locul în care se vor organiza concertele camerale din cadrul festivalului. Evenimentul va purta numele de „Concertul de Crăciun al Medicilor” după ce, cel de anul  trecut, a fost dedicat breslei profesorilor.

Emil Pantelimon, directorul Festivalului, a declarat: „Povestea din Ajun 7 este un pas înainte. Mă bucur foarte mult că am reușit să îl convingem pe domnul Ștefan Hrușcă să concerteze și în fața covăsnenilor. De asemenea, evenimentele din programul de anul acesta ating toate palierele de vârstă și preferințe în domeniul muzical. Dar, cel mai important, am reușit să fundamentăm o echipă româno-maghiară de tineri voluntari care lucrează la acest proiect. Cred că, în timp, pe lângă numele mari (Felicia Filip, Gheorghe Zamfir, Alexandru Tomescu etc.) pe care Povestea din Ajun le-a adus și le va aduce în Sfântu Gheorghe, unul dintre marile câștiguri pe care festivalul îl aduce este această punte de legătură între comunități, construită prin intermediul tinerilor, în jurul celei mai importante sărbători comune”.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail