Se pare că, pe final de an, Moş Crăciun cel darnic îşi goleşte sacul cu investiţii finalizate în localităţile judeţului Covasna. Una dintre acestea este Staţia de tratare a apei potabile de la Ghidfalău, care a fost dată în folosinţă în cursul zilei de luni.
În discursul său inaugural primarul Berde József a precizat că cea mai mare parte a valorii acestei investiţii, care se ridică la suma de 2.300.000 lei, a fost finanţată din fonduri guvernamentale, cota parte de 3% din valoarea totală a grantului fiind achitată din bugetul local al comunei. Potrivit edilului, la reţeaua de apă sunt racordate localităţile Zoltan, Ghidfalău, Fotoş-Mărtănuş, Etfalău şi Angheluş. La Ghidfalău, potabilizarea apei se realizează în patru bazine, numeroase vane şi un sistem complex de conducte, ceea ce face ca alimentarea cu apă potabilă a satelor aparţinătoare comunei să se alinieze standardelor europene.
Prezent la inaugurare, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a ţinut să precizeze că toate proiectele care au ca obiect lucrări de instalare a reţelei de apă şi de canalizare din localităţile judeţului nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul celor de la Bucureşti.
„Realizările arată că ajutorul acordat din capitală are rezultat, pentru că iată, judeţul Covasna se dezvoltă!”, a declarat Tamás Sándor.
Vicepreşedinta Administraţiei Fondului de Mediu, Lőrincz Csilla, a apreciat faptul că judeţul Covasna a reuşit să acceseze fonduri care însumează 100 de milioane lei din fondurile de finanţare ale Administraţiei Fondului de Mediu. Aceasta a precizat că pe lângă Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional şi Programul „Casa verde”, banii vor fi folosiţi şi pentru realizarea unei noi investiţii în comuna Ghidfalău.
Anna Maria Chiţu